Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:44 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Pripişi, fostul şef al Corpului de Control din Primăria Constanţa, amendat de Poliţia Locală. Iată decizia finală!

ro

22 Mar, 2019 00:00 2152 Marime text
Victorie în instanţă pentru Ionuţ Corneliu Pripişi, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa! Decizia magistraţilor este definitivă.
 
La începutul anului trecut, Ionuţ Corneliu Pripişi, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei, a fost amendat de Poliţia Locală din Constanţa cu suma de 1.000 de lei, pentru faptul că ar fi executat lucrări de construcţii constând în desfiinţarea totală a corpului C1 în suprafaţă de 45,90 mp conform planului de amplasament şi delimitare a corpului de proprietate, aparent fără a deţine autorizaţie de desfiinţare conform prevederilor Legii nr. 50/1991.
 
Ionuţ Corneliu Pripişi a contestat sancţiunea, la Judecătoria Constanţa, instanţă care, în luna octombrie 2018, i-a respins acţiunea, ca nefondată. Nemulţumit de decizia Judecătoriei Constanţa, fostul şef al Corpului de Control din Primăria Constanţa a formulat apel, acesta fiind judecat ieri de Tribunalul Constanţa.
 
Magistraţii au admis acţiunea lui Pripişi şi au anulat procesul-verbal de contravenţie seria nr. 12099/26.01.2018, întocmit de organul constatator. Mai mult, Tribunalul a decis ca Primăria Constanţa să îi achite lui Ionuţ Corneliu Pripişi suma de 2.040 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat redus pentru fond şi apel. Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.
 
La finele lunii ianuarie, Ionuţ Corneliu Pripişi a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare.
 
În septembrie 2017, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ionuţ Corneliu Pripişi, la data presupuselor fapte şeful Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, pentru sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016, inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu, în calitate de şef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, a reţinut fără niciun temei legal o sesizare întocmită de subordonaţii săi, cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa“.
 
„În acelaşi context, după obţinerea autorizaţiei de construcţie de către persoana vizată de sesizarea menţionată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv“, potrivit DNA.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii