Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:04 09 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O avocată din Constanța a fost condamnată după ce a furat un dosar civil de la Judecătorie. Procesul merge mai departe

ro

01 Jul, 2020 00:00 992 Marime text
  • Avocata a luat opt luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri .
  • Dosarul penal se află acum la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea în primă instanță a unei avocate din Baroul Constanța la opt luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri. Femeia este acuzată de a sustras un dosar din incinta Arhivei Civile a Judecătoriei Constanța.
 
Nemulțumită, avocata a atacat decizia Curții de Apel Constanța la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Noul termen al procesului a fost stabilit pentru luna septembrie.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii susțin că, aproape de finele anului 2016, inculpata (Maria P., în vârstă de 80 de ani) a sustras din incinta Arhivei Civile a Judecătoriei Constanța un dosar civil al acestei instanțe, în care deținuse calitatea de parte, profitând de faptul că acest dosar i se înmânase spre studiu.
 
În decembrie 2019, Curtea de Apel Constanța a stabilit în sarcina avocatei opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri. Magistrații au amânat aplicarea pedepsei de opt luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Instanța a mai dispus ca pe durata termenului de supraveghere inculpata să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Curtea i-a atras atenția inculpatei asupra dispozițiilor art. 88 Cod penal privind revocarea amânării aplicării pedepsei, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere impuse sau a săvârșirii de noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere.
 
 
Citește și:
 
Primăria Constanța, victorioasă într-un proces pe care îl pierduse la două instanțe

Printre condamnați, directori din CJC, afaceriști și un primar! Înalta Curte a făcut anunțul privind cererea de rejudecare

Deputatul Robert Boroianu a dat în judecată filiala Constanța a PNL. Parlamentarul vrea recuperarea unor datorii
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii