Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța, răspuns negativ de la instanță pentru suspendarea executării silite

ro

29 Mar, 2023 00:00 1214 Marime text
  • Decizia Tribunalului a fost luată în dosarul 2138/118/2023, în care Municipiul Constanța a declarat apel împotriva deciziei inițiale a Judecătoriei Constanța, de asemenea, nefavorabilă municipalității.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins cererea municipalității de a suspenda procedurile de executare silită demarate de o societate privată din oraș.
 
Decizia Tribunalului a fost luată în dosarul 2138/118/2023, în care Municipiul Constanța a declarat apel împotriva deciziei inițiale a Judecătoriei Constanța, de asemenea, nefavorabilă municipalității.
 
În dosar, contestația la executare a fost formulată împotriva procedurilor demarate de societatea House 3000 Real Investment, aceasta fiind societatea care a preluat creanțele pe care compania italiană Fin.Co.Ge.R.O.SpA le avea față de municipalitate.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, compania italiană s-a ocupat de lucrările de urbanizare în cartierul constănțean Faleză Nord, după ce obținuse în instanță, în urma unor lungi procese, dreptul de a face lucrările, pe cheltuiala municipalității.
 
Iar aceasta, în condițiile în care italienii aveau un contract semnat cu primăria încă din anul 2000, în timpul mandatului fostului primar Gheorghe Mihăieși.
 
Odată cu schimbarea primarului, în timpul administrației Radu Mazăre, firma din Italia a avut o serie de neînțelegeri cu municipalitatea, acestea culminând cu procesele amintite anterior.
 
În cele din urmă, instanța a dat dreptul italienilor să continue ridicarea construcțiilor din zona Faleză Nord și să execute lucrările de urbanizare pe cheltuiala primăriei, urmând să își recupereze banii de la municipalitate.
 
Ulterior, compania italiană și-a vândut creanțele către firma House 3000 Real Investment, care acum se îndreaptă în instanță împotriva Municipiului Constanța prin Primar, pentru recuperarea banilor.
 
Până în prezent, firma House 3000 Real Investment a obținut mai multe hotărâri favorabile prin care municipiul a fost obligat la plata unor sume de milioane de euro.
 
În unele dintre dosare, societatea a demarat deja procedurile de executare a municipiului pentru plata sumelor datorate, dosarele aflându-se în atenția S.P.E.J. Stoica Adrian și Asociații.
 
Municipalitatea a încercat suspendarea procedurilor, dar instanța a respins cererea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
În prag de Sărbători, Primăria Constanța ar putea fi obligată să achite peste 1,32 de milioane de euro! Cine ar urma să primească banii
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii