Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța, condus de Vergil Chițac, cere aproape 4,5 milioane de dolari de la Mazăre. Ce s-a întâmplat în proces

ro

13 Jul, 2021 00:00 1841 Marime text
  • La dosarul cauzei va fi depusă hotărârea Consiliului Local Constanța prin care UAT Constanța nu s-a constituit parte civilă în Dosarul Retrocedărilor.
  • Judecătorii au acordat un nou termen la data de 5 octombrie 2021, dată până la care Municipiul Constanța, în calitate de reclamant în proces, trebuie să depună mai multe precizări.
Hotărârea Consiliului Local Constanța prin care UAT Constanța a decis să nu se constituie parte civilă în procesul penal ce viza fosta administrație Mazăre – cunoscut drept Dosarul Retrocedărilor – va fi depusă în procesul în care noua administrație solicită despăgubiri de la protagoniștii dosarului penal.
 
Decizia de a se depune această hotărâre le-a aparținut judecătorilor Tribunalului Constanța, fiind luată în dosarul civil cu numărul 2516/118/2021.
 
Cauza în care Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac solicită aproape 4,5 milioane de dolari de la fostul primar Radu Mazăre și de la ceilalți acuzați din Dosarul Retrocedărilor a fost deschis ieri de magistrații Tribunalului Constanța.
 
Judecătorii au acordat un nou termen la data de 5 octombrie 2021, dată până la care Municipiul Constanța, în calitate de reclamant în proces, trebuie să depună mai multe precizări.
 
Totodată, până atunci, se va depune și hotărârea Consiliului Local Constanța prin care Unitatea Administrativ Teritorială Constanța a decis să nu se constituie parte civilă în cauza penală, adică în Dosarul Retrocedărilor.
 
Amintim, în dosarul civil 2516/118/2021 obiectul dosarului este reprezentat pretenții, suma ridicându-se la 4.491.657 de dolari.
 
Pârâții sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău, Daniel Ene și Bogdan Gabriel Sandu.
 
Hotărârea prin care Consiliul Local Constanța a decis să nu se constituie parte civilă în Dosarul Retrocedărilor din Constanța a fost luată în luna martie 2008.
 
Pentru a reveni la procesul civil de la Tribunalul Constanța, al cărui punct central este reprezentat de pretențiile ridicate de UAT Municipiul Constanța față de protagoniștii Dosarului Retrocedărilor, facem precizarea că oricare va fi hotărârea Tribunalului aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

„Pretențiile“ lui Chițac de la Mazăre! Euro și dolari. Sumele defalcate pe dosare
 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii