Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic de familie din Constanța, acuzat de luare de mită și de fals informatic! Tribunalul a stabilit primul termen

ro

22 Jun, 2023 00:00 2571 Marime text
Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. 
 
  • Medicul de familie cu cabinet în localitatea Corbu este acuzat de procurori că, la data de 28.02.2022, „i-a solicitat și chiar a primit suma de 600 lei de la o persoană, pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a și predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, și tot cu această ocazie, a instigat-o pe asistenta la cabinetul medical al inculpatului, ca aceasta, fără vinovăție, să introducă date nereale în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid datele persoanei căreia îi eliberase certificatul ca fiind persoană care s-a vaccinat“.
  • Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus trimiterea în judecată a Radu Daniel Ioan, în stare de libertate, medic de familie în comuna Corbu, pentru săvârşirea a trei infracțiuni de fals informatic și două infracțiuni de luare de mită.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, primul termen de judecată în dosar, în faza camerei preliminare, pentru data de 12 septembrie 2023.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
Oficial de la Parchet
 

„Probatoriul administrat în cauză a relevat că, inculpatul Radu Daniel Ioan în calitate de medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, la data de 28.02.2022, i-a solicitat și chiar a primit suma de 600 lei de la o persoană, pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a și predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, și tot cu această ocazie, a instigat-o pe asistenta la cabinetul medical al inculpatului, ca aceasta, fără vinovăție, să introducă date nereale în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid  datele persoanei căreia îi eliberase certificatul ca fiind persoană care s-a vaccinat.


 
Inculpatul Radu Daniel Ioan în calitate de medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, la data de 11.04.2022 i-a solicitat și chiar a primit suma de 600 lei de la o altă persoană fără calități speciale pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a și predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, și tot cu această ocazie, a instigat-o pe asistenta de la cabinetul medical al inculpatului, ca aceasta, fără vinovăție, să introducă date nereale în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid  datele persoanei căreia îi eliberase certificatul ca fiind persoană care s-a vaccinat.
 
Pe parcursul urmării penale inculpatul a fost arestat preventiv și ulterior față de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar, în prezent nefiind supus niciunei măsuri preventive.
 
În legătură cu aceeași cauză inculpatul N. E., persoană fără calități speciale, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea unei infracțiuni de instigare la infracțiunea de fals informatic și o infracțiune de trafic de influență.
 
În concret, inculpatul N.E., în perioada 11-12.04.2022, prevalându-se de influența pe care o avea asupra medicului de familie Radu Ioan Daniel, i-a solicitat unei persoane fizice fără calități speciale și a primit de la aceasta suma de 1.250 lei, pentru a-i facilita intrarea la medicul Radu Ioan Daniel în scopul obținerii unui certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, și tot cu această ocazie, l-a determinat pe medicul Radu Ioan Daniel să introducă date nereale în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid.
 
Pe parcursul urmării penale N.E a fost reținut și ulterior față de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar, în prezent nefiind supus niciunei măsuri preventive.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ce spune Adrian Ionescu, vicepreședintele Judecătoriei Constanța despre forma de protest activă începând de azi (VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii