Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Militaru, şeful Chirurgiei din Spitalul Judeţean, judecat de Marius Epure şi de Viorica Lungu. Azi, un nou termen (rechizitoriu)

ro

03 Nov, 2016 00:00 2977 Marime text
În prezent dosarul se află pe masa judecătorilor Marius Epure şi Viorica Lungu, judecători ai Curţii de Apel Constanţa
 
Azi, la Curtea de Apel Constanţa va avea loc un nou termen al dosarului în care Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită. Marius Militaru a fost premiat pentru efectuarea primului transplant cardiac din România şi este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.
 
Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost trimis în judecată, pe data de 13 ianuarie 2015, de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru luare de mită.
 
Pe data de 22 februarie 2016, Antoaneta Ardeleanu, judecător al Tribunalului Constanţa, a decis, ieri, condamnarea lui Marius Militaru la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită.
 
Medicul a fost obligat de instanţă să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Tribunalul a scăzut din pedeapsa aplicată durata reţinerii de 24 de ore, de la data de 15 decembrie 2014 la 16 decembrie 2014, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 16 decembrie 2014 până la 19 martie 2015. Instanţa a dispus confiscarea specială a sumei de 2.000 de lei, primită cu titlu de mită de la martorul denunţător (care a decedat).
 
Atât Marius Militaru, cât şi procurorii DNA au formulat contestaţie împotriva sentinţei aplicate de judecătoarea Antoaneta Ardeleanu. Dosarul a fost trimis iniţial astfel spre soluţionare judecătorilor Cristian Deliorga şi Cătălin Jigău, din Curtea de Apel Constanţa. Ulterior, cauza a fost înaintată completului format din Marius Epure şi Viorica Lungu, judecători ai Curţii de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriu, procurorul Andrei Bodean arată că, „la data de 17.11.2014, în calitate de medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpatul Militaru Marius a pretins suma de 3.000 de lei de la un denunţător, condiţionând de remiterea acestei sume efectuarea unei operaţii chirurgicale pe cord, de care depindea supravieţuirea pacientului“.
 
„La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a pretins de la denunţător, în legătură cu intervenţia chirurgicală anterior menţionată, suma de 1.000 de lei pentru sine şi suma de 2.000 de lei pentru Militaru Marius. La data de 5.12.2014, inculpaţii Militaru Marius şi Arhire Dorin (soţul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la acelaşi denunţător, suma de 2.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, în legătură cu efectuarea operaţiei chirurgicale sus-menţionate, asupra denunţătorului. La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit încă 1.000 de lei de la denunţător, ca rest al sumei iniţial pretinse pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, potrivit DNA.
 
La începutul lunii noiembrie 2015, medicii anestezişti Dorin Arhire şi Nicoleta Arhire au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Constanţa, după disjungerea din dosarul lui Marius Militaru, la câte doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
În timp ce Gigi Valentin Ştefan are un contracandidat
Doi judecători vor să fie vicepreşedinţi ai Curţii de Apel Constanţa

 
Stiripesurse.ro
Marius Cristian Epure, Ecaterina Grigore şi Roxana Nicoleta Bacu. Plângere penală împotriva unor judecători de la Curtea de Apel Constanţa

 
CSM i-a respins cererea
Marius Cristian Epure, din Curtea de Apel Constanţa, a vrut să fie judecător militar

 
Coincidenţe, coincidenţe
Dosarul şefului Babuş, „lipit" ca timbrul de plic de judecătorul Epure?!

 
Marius Militaru, şeful Secţiei Clinice Chirurgie Cardiovasculară, conduce un Porsche şi un Mercedes (documente)
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Marius Militaru, Dorin Arhire şi Nicoleta Arhire (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii