Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistratul care nu a vrut să judece Regulamentul parcărilor publice din Constanța

ro

27 Sep, 2021 00:00 4996 Marime text
  • În dosarul cu indicativul 7099/118/2021, magistratul Maria Timoașcă, din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, a formulat o cerere de abținere de la judecarea cauzei.
  • Prin Încheierea din 24.09.2021, instanța „admite declarația de abținere formulată de doamna judecător Maria Timoașcă“.
  • Decizia Tribunalului Constanța este fără cale de atac.
 
Nici bine nu a fost înregistrat dosarul în care s-a solicitat anularea Regulamentului parcărilor publice din municipiul Constanța, că s-au formulat cereri de abținere din partea instanței!
 
În dosarul cu indicativul 7099/118/2021, magistratul Maria Timoașcă, din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, a formulat o cerere de abținere de la judecarea cauzei.
 
Amintim, în acest dosar Organizația Patronală Mamaia Constanța a formulat o cerere de anulare a HCLM Constanța nr. 123 din 23.04.2021, hotărâre a Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat noul Regulament al parcărilor publice din municipiu.
 
În ședința de vineri, 24 septembrie 2021, Completul de incidente procedurale al Secției de contencios administrativ a admis declarația de abținere formulată de judecătoarea Maria Timoașcă.
 
Potrivit datelor oficiale, prin Încheierea din 24.09.2021, instanța „admite declarația de abținere formulată de doamna judecător Maria Timoașcă. Fără cale de atac. Pronunțată azi, 24.09.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței“.
 
Același regulament, două dosare
 
Mai exact, decizia prin care a fost admisă declarația de abținere nu poate fi atacată, așa încât magistratul Maria Timoașcă nu va analiza cererea de anulare a noului Regulament al parcărilor publice din Constanța.
 
Amintim, Organizația Patronală Mamaia Constanța, prin avocat Adriana Daniela Turnea, a solicitat săptămâna trecută, la Tribunalul Constanța, anularea HCL 123/23.04.2021, hotărâre prin care a fost adoptat noul Regulament al parcărilor publice din Constanța.
 
Dosarul a fost înregistrat la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului la data de 21 septembrie 2021, primind indicativul 7099/118/2021.
 
În cauză, Consiliul Local al Municipiului Constanța are calitatea de pârât, iar Organizația Patronală este reclamantul.
 
Până la acest moment, nu s-a fixat data primei înfățișări în proces.
 
Totodată, precizăm că și în dosarul 6849/118/2021 s-a solicitat anularea parțială a noului regulament, aceasta vizând obligativitatea ca sancțiunea pentru parcarea neregulamentară să fie aplicată „utilizatorului“ vehiculului.
 
Părți în acest dosar sunt compania ADM Beach SRL, reprezentată de avocat Nicolae Vlahu, în calitate de reclamant, și, respectiv, Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de pârât.
 
Nici în această cauză nu a fost fixată data primei înfățișări.
 
„Procesul pentru credință“
 
Legat de magistratul Maria Timoașcă, amintim că aceasta a prezidat completul de judecată care a analizat, în primă instanță, procesul pentru pelerinajul la peștera Sfântului Andrei, cunoscut și drept „procesul pentru credință“, deschis anul trecut de Arhiepiscopia Tomisului.
 
Și în acest dosar, judecătorul formulase declarație de abținere, însă aceasta a fost respinsă.
 
În cele din urmă, în acest dosar, instanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, iar cazul a ajuns acum în recurs, la Curtea de Apel Constanța.
 
În ce privește procesele în care a fost contestat noul Regulament al parcărilor publice din Constanța, și în aceste cazuri, hotărârile ce vor fi pronunțate de Tribunalul Constanța vor putea fi atacate la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Scurt pe doi
Iată de ce este contestat în instanță noul Regulament al parcărilor din Constanța!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii