Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Arhip nu vrea să vadă pe nimeni! Cu excepţia copiilor din dosarul „Micul Regat“

ro

24 Sep, 2016 00:00 2523 Marime text
Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, din Judecătoria Constanţa, învestit cu soluţionarea dosarului denumit generic „Micul Regat“ ori „Grădiniţa groazei“, recuzat pentru a doua oară. Cererea a fost depusă ieri de unul dintre avocaţii părţilor civile, iar până la închiderea ediţiei, instanţa nu luase nicio decizie în ceea ce priveşte solicitarea privind recuzarea magistratului.
 
De menţionat că nici la acest termen cei cinci copii care ar fi fost abuzaţi de angajaţii centrului „Micul regat“ nu s-au prezentat. În acest context, judecătorul Arhip a dispus amendarea copiilor cu suma de 500 de lei fiecare.
 
„Cauza se amână pentru data de 14 octombrie. Se emit noi mandate de aducere (n.r. pentru copii). Dacă nici atunci nu se vor prezenta, sancţiunea va creşte la 1.000 de lei. Dosarul nu se va soluţiona până când nu vor fi audiaţi martorii“, a mai spus judecătorul Alexandru Bogdan Arhip.
 
De menţionat că, de-a lungul procesului, Arhip a privit într-un punct fix în partea superioară a sălii de judecată.
 
Reamintim faptul că decizia judecătorului Bogdan Arhip de a-i aduce pe copiii de nici opt ani la audieri cu duba a stârnit un val de indignare atât din partea părinţilor implicaţi, cât şi a opiniei publice. Familiile copiilor l-au recuzat pe magistratul Arhip şi l-au reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii