Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:54 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii Marius Epure şi Viorica Lungu sesizează Înalta Curte în dosarul lui Militaru, şeful Chirurgiei din Spitalul Judeţean

ro

29 Nov, 2016 09:37 1716 Marime text
Dosarul în care Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită, merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Marius Epure şi Viorica Lungu, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, au admis cererea formulată de Marius Militaru prin apărătorul ales şi au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile prin care să se dea o rezolvare de principiu asupra următoarei chestiuni de drept: „Este funcţionar public în sensul art. 175 al. 1 lit. b teza a II-a Cod penal sau este considerată funcţionar public în sensul art. 175 al. 2 Cod penal, persoana fizică acţionând in calitate de medic şef de secţie la un spital public, prevăzut de art. 163 din Legea nr. 95/2006, în baza unui contract de administrare prevăzut de art. 185 al. 5 din Legea nr. 95/2006, fără a avea încheiat în acelaşi timp un contract individual de muncă, distinct pe o perioadă nedeterminată cu respectivul spital public, în ceea ce priveşte activitatea de medic curant în cadrul secţiei pe care o conduce.”

Instanţa a amânat discutarea cererii de schimbare a încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpatului după dezlegarea chestiunii de drept cu privire la care a fost sesizată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 15 decembrie în vederea continuării cercetării judecătoreşti.

Marius Militaru a fost trimis în judecată, pe data de 13 ianuarie 2015, de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru luare de mită.
 
Pe data de 22 februarie 2016, Antoaneta Ardeleanu, judecător al Tribunalului Constanţa, a decis condamnarea lui Marius Militaru la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită.
 
Marius Militaru a fost premiat pentru efectuarea primului transplant cardiac din România şi este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii