Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:25 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecata lui Marius Militaru, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Judeţean, suspendată

ro

19 Dec, 2016 00:00 2042 Marime text
Marius Epure şi Viorica Lungu, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, au decis suspendarea judecăţii dosarului în care Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită.
 
Pe data de 28 noiembrie, cei doi magistraţi au admis cererea formulată de Marius Militaru prin apărătorul ales şi au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile prin care să se dea o rezolvare de principiu asupra următoarei chestiuni de drept: „Este funcţionar public în sensul art. 175, alin. 1, lit. b, teza a II-a - Cod penal sau este considerată funcţionar public în sensul art. 175, alin. 2 - Cod penal persoana fizică acţionând în calitate de medic-şef de secţie la un spital public, prevăzut de art. 163 din Legea nr. 95/2006, în baza unui contract de administrare prevăzut de art. 185, alin. 5 din Legea nr. 95/2006, fără a avea încheiat în acelaşi timp un contract individual de muncă, distinct, pe o perioadă nedeterminată cu respectivul spital public, în ceea ce priveşte activitatea de medic curant în cadrul secţiei pe care o conduce”.
 
La finele săptămânii trecute, instanţa a suspendat cauza, conform articolului 476, alineat 2, din Codul de procedură penală, până la pronunţarea hotărârii prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept anterior precizată.
 
Amintim că medicul Marius Militaru a fost trimis în judecată, pe data de 13 ianuarie 2015, de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru luare de mită. Pe data de 22 februarie 2016, Antoaneta Ardeleanu, judecător al Tribunalului Constanţa, a decis condamnarea lui Marius Militaru la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită.
 
Marius Militaru a fost premiat pentru efectuarea primului transplant cardiac din România şi este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.

Citeşte şi: 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Marius Militaru, Dorin Arhire şi Nicoleta Arhire (document)


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii