Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:40 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte analizează, luna viitoare, solicitarea medicului Marius Militaru, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară (rechizitoriu)

ro

31 Jan, 2017 00:00 1714 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au stabilit data la care vor analiza sesizarea făcută de Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Dosarul va fi deschis pe data de 28 februarie.
 
La 28 noiembrie 2016, Marius Epure şi Viorica Lungu, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, au admis cererea formulată de Marius Militaru prin apărătorul ales şi au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile prin care să se dea o rezolvare de principiu asupra următoarei chestiuni de drept: „Este funcţionar public în sensul art. 175, alin. 1, lit. b, teza a II-a - Cod penal sau este considerată funcţionar public în sensul art. 175, alin. 2 - Cod penal persoana fizică acţionând în calitate de medic-şef de secţie la un spital public, prevăzut de art. 163 din Legea nr. 95/2006, în baza unui contract de administrare prevăzut de art. 185, alin. 5 din Legea nr. 95/2006, fără a avea încheiat în acelaşi timp un contract individual de muncă, distinct, pe o perioadă nedeterminată cu respectivul spital public, în ceea ce priveşte activitatea de medic curant în cadrul secţiei pe care o conduce“.
 
Ulterior, judecata în dosar a fost suspendată, conform articolului 476, alineatul 2 din Codul de procedură penală, până la pronunţarea hotărârii prealabile, pentru dezlegarea chestiunii de drept anterior precizate.
 
Medicul Marius Militaru a fost trimis în judecată, pe data de 13 ianuarie 2015, de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru luare de mită.
 
Pe data de 22 februarie 2016, Antoaneta Ardeleanu, judecător al Tribunalului Constanţa, a decis, în primă instanţă, condamnarea lui Marius Militaru la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită. În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Marius Militaru, Dorin Arhire şi Nicoleta Arhire (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii