Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foşti poliţişti de frontieră, menţinuţi sub control judiciar

ro

16 Sep, 2016 00:00 2634 Marime text
Ionuţ Adrian Ioana şi Florin Peţeanu, foşti poliţişti ai Gărzii de Coastă, condamnaţi în primă instanţă la ani grei de închisoare, rămân sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. În cauză, tot sub control judiciar mai rămân Stelian Tocia, Constantin Tocia, Cristian Liciu, Kiril Ivanov, Marian Cătălin Afrenie şi Vasile Valentin Stavilă.
 
Toţi cei mai sus amintiţi au fost condamnaţi, pe data de 10 iunie 2015, de judecătorul Cristian Lungu, din Judecătoria Constanţa, la peste 70 de ani de puşcărie.
 
Stelian Tocia a luat 12 ani şi şase luni de închisoare, Constantin Tocia s-a ales cu zece ani de închisoare, în timp ce Cristian Liciu a primit zece ani şi patru luni de închisoare. Kiril Ivanov a fost condamnat la opt ani, Marian Cătălin Afrenie s-a ales cu opt ani de închisoare, iar Vasile Valentin Stavilă a primit şase ani de închisoare. Ionuţ Adrian Ioana, poliţist al Gărzii de Coastă, a luat nouă ani de închisoare pentru infracţiuni de contrabandă şi alţi trei ani pentru folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Ulterior contopirii, instanţa i-a aplicat poliţistului pedeapsa de zece ani de închisoare. Florin Peţeanu, tot poliţist de frontieră, a luat şapte ani de închisoare pentru complicitate la contrabandă.
  
În cauză, instanţa a dispus confiscarea în beneficiul statului de la Stelian Tocia, Constantin Tocia şi Kiril Ivanov Ivanov contravaloarea în lei a cantităţii de 349.000 de pachete de ţigări, calitate inferioară, calculată în baza preţului în vamă per pachet ţigări a câte 20 de ţigarete, aferentă actelor materiale din data de 15.01.2014 (cantitatea de 174.500 de pachete de ţigări) şi din 24/25.01.2014 (cantitatea de 174.500 de pachete de ţigări).
 
„Confiscă de la inculpaţii Tocia Stelian, Tocia Constantin, Afrenie Marian Cătălin, Ivanov Kiril Ivanov şi Stavilă Vasile Valentin cantităţile de 3.560 de pachete de ţigări marca Maiwand Mentol, 2.000 de pachete de ţigări marca Maiwand, 835 de sticle de whisky a 0,75 litri marca Maiwand, 349.000 de pachete de ţigări marca Marble, 19.250 de pachete de ţigări marca Ashima“, se mai arată în minuta judecătorească.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa, instanţa stabilind noul termen pentru data de 20 octombrie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii