Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost viceprimar din județul Tulcea, în proces cu ANI. Verdictul Curții de Apel Constanța

ro

12 Apr, 2022 00:00 1622 Marime text
Dosare la instanța de judecată
  • Dosarul are indicativul 138/36/2019* și părți în cauză sunt Costel Neagu, în calitate de contestator și, respectiv, Agenția Națională de Integritate, în calitate de intimat.
  • Completul C6 Fond al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții, prezidat de magistratul Marilena Mircioi, a decis respingerea cererii de recalificare a căii de atac, ca inadmisibilă.
 
Curtea de Apel Constanța a luat o decizie ieri, 11 aprilie 2022, în procesul în care Costel Neagu, fost viceprimar din Văcăreni, județul Tulcea, a formulat o contestație în anulare vizând raportul Agenției Naționale de Integritate.
 
Dosarul are indicativul 138/36/2019* și părți în cauză sunt Costel Neagu, în calitate de contestator și, respectiv, Agenția Națională de Integritate, în calitate de intimat.
 
Completul C6 Fond al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții, prezidat de magistratul Marilena Mircioi, a decis respingerea cererii de recalificare a căii de atac, ca inadmisibilă.
 
În minuta Hotărârii 62/2022 se arată că instanța „respinge contestația în anulare formulată de contestatorul Neagu Costel în contradictoriu cu intimata Agenția Națională de Integritate, ca neîntemeiată“.
 
Decizia Curții de Apel poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate a instanței.
 
Dacă fostul viceprimar va declara recurs, cazul va ajunge pe masa Curții Supreme a României.
 
Amintim, în anul 2018, Agenția Națională de Integritate anunțase că fostul vice, „în perioada exercitării mandatului de viceprimar (2012 - 2016), respectiv în perioada 25 octombrie 2012 - 5 noiembrie 2013, a fost mandatat prin procură specială să reprezinte SC Vicor Real Textil SRL în raporturi administrative, judiciare şi patrimoniale cu terţe persoane fizice sau juridice din ţară şi străinătate.
 
În baza procurii speciale, a exercitat funcţia de administrator şi au fost emise facturi în sumă totală de 49.383 de lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“.
 
În acest context, rămâne de văzut dacă se va declara recurs în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Decizie definitivă
Cunoscut politician local, fost șef al unei importante instituții, victorie împotriva inspectorilor de integritate! (MINUTA)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii