Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost director din Primăria Constanța, la judecată pentru postul pierdut de la stat. Cât mai are de așteptat

ro

30 Apr, 2020 00:00 3003 Marime text

Fostul șef al Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente din Primăria Constanța, Liviu Pătrașcu, mai are de așteptat până la aflarea deznodământului juridic în cazul său. Programat să se desfășoare pe data de 11 mai, procesul intentat de Pătrașcu primăriei pentru recuperarea postului a fost recent suspendat.

Decizia a fost luată de către judecătorii Curții de Apel Constanța, care au apreciat că dosarul său nu are caracterul urgent cerut de lege pentru a fi analizat pe perioada stării de urgență din România, instalată pe fondul epidemiei de Coronavirus. În această situație, cazul a fost suspendat până la ridicarea stării de urgență, urmând ca, în termen de zece zile de la încheierea acesteia, dosarul să fie reluat din oficiu, cu citarea părților.

Amintim că, așa cum am arătat și în edițiile anterioare, cazul său a ajuns în atenţia judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, care în prezent analizează recursul declarat de Pătraşcu împotriva hotărârii Tribunalului de a-i respinge acţiunea.
Fostul director din primărie a dat în judecată Municipiul Constanţa prin Primar, pe Primarul Municipiului Constanţa, dar şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa încă din luna ianuarie 2018. La momentul respectiv, Pătrașcu le cerea judecătorilor să anuleze în parte HCL nr.213/2017 cu privire la desfiinţarea postului de şef Serviciu
gradul II din cadrul Serviciului Transporturi Locale şi Organizare Evenimente, dar şi anularea dispoziţiilor de primar ce au condus la această situaţie.

Desfășurarea procesului


În cererea de chemare în judecată înaintată instanţei şi citată pe Portalul Jurisprudenţei Naţionale, www.rolii.ro, fostul director din Primărie afirma: „Reorganizarea structurii de personal din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Constanţa a avut în sine un caracter subiectiv, pentru că prin eliberarea din funcţia publică s-a urmărit persoana sa, cu intenţia vădită a excluderii din structura de personal, în scopul formării unei noi echipe de către actualul conducător al Primăriei Municipiului Constanţa şi fără a se avea în vedere rezultatele obţinute pe postul de conducere ocupat“.
De asemenea, Pătraşcu a mai arătat că a încercat să obţină postul de conducere din structura nou-creată în primărie, respectiv a optat pentru funcţia de şef Serviciu Management Drumuri şi Transport Public, din cadrul Direcţiei Gestionare Servicii Publice. Totuşi, Serviciu Resurse Umane al Primăriei i-a transmis răspuns că, pentru această funcţie publică, sunt prevăzute la condiţii specifice – studii de specialitate de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă – specializare – inginerie civilă sau ingineria transporturilor. „Tot prin această adresă se arată că reclamantul este licenţiat al Facultăţii de Electromecanică Navală, specializarea

Electrotehnică, şi că studiile sunt prevăzute la domeniul de licenţă Inginerie Electrică – specializarea Electrotehnică şi că astfel nu poate să ocupe funcţia solicitată întrucât nu îndeplineşte condiţiile specifice, respectiv condiţiile de studii“.
În replică, în cadrul procesului, reprezentanţii Primăriei Constanţa au arătat, printre altele, că: „Pentru a respecta toate prevederile legale incidente în speţă, Primăria Municipiului Constanţa a solicitat şi obţinut inclusiv Avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, înregistrat cu nr. xxxxx/2017, prin care această autoritate a aprobat reorganizarea activităţii aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Constanţa“.
După analizarea actelor de la dosar, judecătorii Tribunalului Constanţa au ajuns la concluzia că fostul director din Primărie a fost înlăturat din funcţie cu respectarea legii, astfel că acţiunea sa a fost respinsă, ca nefondată. „Analizând fişele posturilor, se constată că atribuţiile postului deţinut de reclamant au fost reduse cu mai mult de 75% în urma reorganizării. Astfel, reducerea postului reclamantului este justificată de reducerea atribuţiilor cu mai mult de 50%, conform art. 100 alin. 4 din Legea nr. 188/1999, dar şi ca urmare a modificării condiţiilor specifice de ocupare a postului referitoare la studii“, au arătat judecătorii.
Fostul director nu a fost deloc mulțumit de această decizie a instanței, astfel că a atacat-o în recurs, la instanța superioară. Așa se face că dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța, însă procesul a fost suspendat.

Citește și:

Liviu Pătraşcu, demersuri pentru recuperarea postului de conducere din Primăria Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii