Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:55 15 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Pătraşcu a dat în judecată Primăria Constanţa şi pe primarul Făgădău! Postul său s-a desfiinţat anul trecut! (document)

ro

22 Jan, 2018 00:00 4015 Marime text
Consiliul Local Municipal a adoptat, prin HCL nr. 213/31.07.2017, noua organigramă şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa.
 
Pe 19 ianuarie a.c., pe Secţia de contencios administrativ şi fiscal al Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul 348/118/2018, ce are ca obiect anularea actului administrativ HCL nr. 213/31.07.2017. Reclamant în acest dosar este Liviu Pătraşcu, fostul şef al Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul municipalităţii, apoi şef serviciu în cadrul aceleiaşi direcţii, iar pârâţi sunt municipiul Constanţa prin primar şi primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Menţionăm că, urmare a aprobării noii organigrame, direcţia la care a lucrat Pătraşcu a fost transformată în Direcţia Organizare Evenimente Culturale, Sportive şi Sociale.

În 2016, Făgădău anunţa că nu mai vrea să mai lucreze cu Pătraşcu 

După alegerile locale, devenit primar cu acte în regulă, Decebal Făgădău a anunţat demararea reorganizării aparatului administrativ prin concedierea a şase directori din „epoca“ Mazăre, urmând să-şi construiască, spunea el, o echipă cu care să asigure transparenţa totală în activitate. Printre cei vizaţi de concediere s-au numărat Mădălina Vascu Laciu (directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice), Aurora Traşcă (Direcţia de Gospodărire Comunală), Liviu Pătraşcu (Direcţia Relaţii internaţionale şi Organizare Evenimente), Ionuţ Pripişi (Şeful Corpului de Control al Primăriei Constanţa şi adjunctul Poliţiei Locale) şi Daniel Bratu (Şeful Poliţiei Locale Constanţa) Sânziana Ene (şef Serviciul Autorizare Agenţi Economici).
 
După anunţul primarului, Liviu Pătraşcu a intrat în concediu. Ulterior, a revenit la serviciu, iar la început de an, dă în judecată Primăria şi pe primarul în funcţie, pentru reorganizarea organigramei.

Precizăm că soţii Pătraşcu fac casă bună cu administraţia de mulţi ani. Şi soţia acestuia, Eli-Mihaela Pătraşcu, este angajata Prefecturii Constanţa, unde ocupă funcţia de manager public.
 
Potrivit declaraţiei de avere din 2016 depuse de soţia sa, Liviu Pătraşcu este beneficiarul unei pensii de 24.000 de lei pe Legea 341/2004 - Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din 1989. Tot el încasează şi dobânzi bancare de 3.000 de lei anual, fiind menţionat, totodată, un venit de 42.500 de la Primăria Constanţa. În 2016, Eli-Mihaela Pătraşcu a avut venituri de 47.000 de lei în calitate de manager public al Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa.
 
Menţionăm că Liviu Pătraşcu a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că nu ştie exact în ce constă plângerea pe care a depus-o, dar va reveni cu alte precizări.

Citeşte şi:

Făgădău demarează acţiunea „epurarea municipalităţii“. Directori din poziţii-cheie ies din Primăria Constanţa pe uşa din dos

Ti-a placut articolul?

Comentarii