Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost director din Primăria Constanța se întoarce victorios în instituție. Va primi și salariile din urmă

ro

17 Oct, 2020 00:00 5556 Marime text
  • Potrivit minutei hotărârii pronunțate de Curtea de Apel Constanța în dosarul cu numărul 348/118/2018, instanța a admis recursul lui Liviu Pătrașcu.
  • Acesta deținuse postul de director al Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente, în Primăria Constanța.
  • După ce a pierdut procesul la Tribunal, Liviu Pătrașcu a câștigat în mod definitiv, la Curtea de Apel, instanță care a decis ca acesta să se întoarcă pe un post de conducere în Primăria Constanța și să primească salariile din urmă, până la data reintegrării.


Răsturnare de situație, la Curtea de Apel Constanța!

Liviu Pătrașcu, fostul șef al Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente din Primăria Constanța, se întoarce victorios în instituție, pe un post de conducere, în urma procesului intentat primăriei.

Inițial, acesta pierduse litigiul la Tribunal, dar judecătorii Curții de Apel i-au admis recursul și au decis, în mod definitiv, ca Pătrașcu să revină pe post.

Potrivit minutei hotărârii pronunțate de Curtea de Apel Constanța în dosarul cu numărul 348/118/2018, instanța a admis recursul lui Liviu Pătrașcu, a casat în tot sentința atacată și a rejudecat dosarul, dându-i câștig de cauză fostului director.

 

Dispoziția primarului, anulată

Se arată în minuta Hotărârii nr. 715/2020 că instanța „dispune anularea Dispoziţiei nr.3940/21.11.2017 emisă de Primarul Municipiului Constanţa privind eliberarea reclamantului Pătraşcu Liviu din funcţia publică de Şef Serviciu gradul II“.

În continuare, Curtea „dispune repunerea în situaţia anterioară, în sensul reintegrării reclamantului pe o funcţie publică similară de Şef Serviciu gradul II şi plata drepturilor salariale de la data încetării raporturilor de serviciu şi până la data reintegrării efective“.

Celelalte solicitări formulate de șeful din Primăria Constanța au fost respinse, dar judecătorii l-au obligat pe Primarul Municipiului Constanţa să îi plătească onorariul avocatului fostului director reintegrat pe post.

Suma se ridică la 6.000 de lei, reprezentând onorariu avocat la fond (la prima instanță) și în recurs.

 

Aviz de la ANFP

Amintim, cazul lui Liviu Pătrașcu a ajuns în recurs la Curtea de Apel după ce fostul șef al Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente din primărie a pierdut procesul în primă instanță.

Acesta dăduse în judecată Municipiul Constanța prin Primar, pe Primarul Municipiului Constanța, dar și Consiliul Local Constanța pentru a-și recupera postul deținut anterior reorganizării.

Acțiunea a fost deschisă în instanță în cursul anului 2018.

La momentul respectiv, Pătrașcu le cerea judecătorilor să anuleze în parte HCL nr.213/2017 cu privire la desfiinţarea postului de şef Serviciu gradul II din cadrul Serviciului Transporturi Locale şi Organizare Evenimente, dar şi anularea dispoziţiilor de primar ce au condus la această situaţie.

În replică, în cadrul procesului desfășurat în primă instanță, reprezentanţii Primăriei Constanţa au arătat, printre altele, că: „Pentru a respecta toate prevederile legale incidente în speţă, Primăria Municipiului Constanţa a solicitat şi obţinut inclusiv Avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, înregistrat cu nr. xxxxx/2017, prin care această autoritate a aprobat reorganizarea activităţii aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Constanţa“.

 

A pierdut la Tribunal, dar a câștigat definitiv la Curte

După analizarea actelor de la dosar, judecătorii Tribunalului Constanţa au ajuns la concluzia că fostul director din Primărie a fost înlăturat din funcţie cu respectarea legii, astfel că acţiunea sa a fost respinsă, ca nefondată.

Fostul director nu a fost deloc mulțumit de această decizie a instanței, astfel că a atacat-o în recurs, la instanța superioară.
 

Surpriză, însă!

Curtea de Apel Constanța a constatat că Liviu Pătrașcu trebuie să primească nu numai un post de conducere în Primăria Constanța similar celui de pe care a fost înlăturat, dar și salariile care i s-ar fi cuvenit de la data încetării raporturilor de serviciu și până la data reintegrării efective.

Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.


Citește și:

Municipiul Constanța, obligat să achite o mică avere unui dezvoltator imobiliar. Totul s-ar putea decide azi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii