Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Sarda Fish Judecătorii au suspendat procesul în care procurorii cer desfiinţarea unor înscrisuri

ro

20 Dec, 2022 00:00 2176 Marime text
 
 
  • Instanța a dispus încetarea procesului penal faţă de Liliana Camelia Datcu dar și față de Matei Datcu.
  • În cauză, Liliana Camelia Datcu este suspectată de uz de fals în formă continuată, în timp ce Matei Datcu este bănuit de săvârșirii infracţiunii de uz de fals.
  • Deciziile privind încetarea procesului penal au fost luate, conform portalului instanțelor de judecată, în baza art. 396 alin. (6) C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) - a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică.
 
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța au anunțat, aproape de jumătatea lunii octombrie 2022, prima hotărâre în dosarul Sarda Fish!
 
Instanța a decis condamnarea în primă instanță a SC Sarda Fish SRL la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 3.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată (6 acte materiale).
 
Totodată, firmei i-a fost aplicată pedeapsa complementară constând în plasarea sub supraveghere judiciară pe o perioadă de 3 ani, care se va executa după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.
 
Tot în acest dosar, instanța a dispus încetarea procesului penal faţă de Liliana Camelia Datcu dar și față de Matei Datcu.
 
În cauză, Liliana Camelia Datcu este suspectată de uz de fals în formă continuată, în timp ce Matei Datcu este bănuit de săvârșirii infracţiunii de uz de fals.
 
Deciziile privind încetarea procesului penal au fost luate, conform portalului instanțelor de judecată, în baza art. 396 alin. (6) C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) - a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică.
 
Inculpații au fost apărați în cauză, conform portalului instanțelor de judecată, de Societate Civilă de Avocați Ovanesian și Toxin.   
 
În continuare, Judecătoria Constanța a respins ca nefondate pretențiile civile formulate de părțile civile Marea Neagră SA- prin Continvest Insolvenţă SPRL/ reprezentată de Potop Angela și Comuna Agigea - prin primar Cîrjaliu Cristian Marcel.
 
Mai mult, instanța a dispus desființarea în totalitate a „înscrisurilor falsificate reprezentate de factura nr. 2540812/03.01.2001 - exemplarul conținând mențiunea privind suprafața de 7.605 m.p.“.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit inițial pentru data de 23 martie 2023.
 
Ulterior, primul termen în apel a fost preschimbat pentru data de 19 ianuarie 2023.
 
Desfiinţare înscrisuri – proces suspendat
 
Recent, Judecătoria Constanța s-a pronunțat în dosarul 12379/212/2021, avînd ca obiect „desfiinţare înscrisuri“, cauză în care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța are calitatea de petent, iar de partea cealaltă intimați sunt
 
SC Sarda Fish SRL, Datcu Liliana Camelia, Datcu Matei, SC Marea Neagră SA - prin Continvest Insolventa SPRL, reprez de Potop Angela Elena, Comuna Agigea - prin primar Cîrjaliu Cristian Maricel,  Datcu Matei Alin și SC Condemar SA.
 
Zilele trecute, judecătoria a dispus suspendarea cauzei până la rămânerea definitivă a sentinței penale nr. 1255/11.10.2022 pronunțată în dosarul nr. 20401/212/2019.
 
Decizi nu este una definitivă.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarul Sarda Fish a ajuns la Curtea de Apel Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii