Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescăria lui Matei Cazul Sarda Fish a ajuns la Curtea Supremă!

ro

16 May, 2023 00:00 8622 Marime text
 
 
  • În luna februarie, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a SC Sarda Fish SRL la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 3.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată (6 acte materiale).  
  • Totodată, judecătorii au încetat definitiv procesul penal faţă de Liliana Camelia Datcu dar și față de Matei Datcu, bănuiți de săvârșirii infracţiunii de uz de fals. 
  • Inculpații au fost apărați în cauză, conform portalului instanțelor de judecată, de Societate Civilă de Avocați Ovanesian și Toxin. 
  • Acum, dosarul Sarda Fish este vizat de un recurs în casație (cale extraordinară de atac împotriva unei decizii definitive), urmând ca primul termen să aibă loc la jumătatea lunii viitoare. 
 
 
Dosarul Sarda Fish SRL, cauză penală soluționată definitiv de judecătorii din Constanța, s-ar putea rejudeca, urmând ca o decizie în acest sens să fie luată de magistrații de la Curtea Supremă de Justiție a României!
 
În cauză, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a SC Sarda Fish SRL la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 3.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată (6 acte materiale). 
 
Totodată, judecătorii au încetat definitiv procesul penal faţă de Liliana Camelia Datcu dar și față de Matei Datcu, bănuiți de săvârșirii infracţiunii de uz de fals.
 
Acum, conform datelor oficiale, dosarul Sarda Fish este vizat de un recurs în casație (cale extraordinară de atac împotriva unei decizii definitive), urmând ca primul termen să aibă loc la jumătatea lunii viitoare. 
 
Este vorba despre dosarul 20401/212/2019 aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, unde, conform datelor oficiale, părțile sunt:
 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa - apelant
SC Sarda Fish SRL-Soc. Civ. de Av. Ovesian şi Toxin - Apelant (Inculpat)
Datcu Liliana Camelia-Soc.civ.de Av.Ovesian şi Toxin - Apelant (Inculpat)
Datcu Matei-Soc.civ.de av. Ovesian şi Toxin - Apelant (Inculpat)


SC Sarda Fish SRL-prin cab individual de insolvenţă Cînciu Mihaela - Intimat (Inculpat)
SC Marea Neagră SA-Prin Continvest Insolvenţă SPRL/reprezentată de Potop Angela - Apelant (Parte vătămată)
Comuna Agigea - prin primar Cîrjaliu Cristian Marcel - Apelant (Parte vătămată)

 
Primul termen a fost fixat pentru data de 13 iunie 2023.
 
Amintim că în acest dosar Sarda Fish SRL a fost condamnată definitiv la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 3.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată (6 acte materiale).
 
Tot în acest dosar, judecătorii au încetat definitiv procesul penal faţă de Liliana Camelia Datcu, dar și față de Matei Datcu, bănuiți de săvârșirea infracţiunii de uz de fals.
 
Inculpații au fost apărați în cauză, conform portalului instanțelor de judecată, de Societate Civilă de Avocați Ovanesian și Toxin. 
 
Potrivit Confidas.ro, Sarda Fish SRL are sediul social în Agigea, Cherhana, a fost fondată în anul 2003, se ocupă de pescuitul maritim și este controlată de Liliana-Camelia Datcu, cu 98%, și de Matei-Alin Datcu, cu 2%.
 
Administrator este Liliana-Camelia Datcu.
 
Pentru anul 2021, Sarda Fish SRL, cu 18 angajați, a declarat o cifră de afaceri de 3.223.292 de lei, cheltuieli de 2.325.616 de lei și un profit net de 103.315 de lei.
 
Datcu Liliana-Camelia a mai figurat în Eolia SRL, radiată în prezent.
 
În timp ce Datcu Matei-Alin apare în Pescăria lui Matei SRL (associat unic și administrator), în Matei Takeaway SRL (asociat și administrator), Sarda Fish SRL și în Matyfish SRL (asociat și administrator).
 
Foto cu rol ilustrativ!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
 
Pescăria lui Matei deschide un restaurant și căsuțe de cazare la Costinești. Matei Datcu – „Sper să deschidem la data de…”
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii