Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:46 01 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Sarda Fish a ajuns la Curtea de Apel Constanța

ro

27 Oct, 2022 15:07 6567 Marime text
 
 
Curtea de Apel Constanța a fost investită cu soluționarea apelului în dosarul în care societatea comercială Sarda Fish SRL a fost condamnată în primă instanță la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 3.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată (6 acte materiale).
 
Totodată, firmei i-a fost aplicată pedeapsa complementară constând în plasarea sub supraveghere judiciară pe o perioadă de 3 ani, care se va executa după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.
 
Tot în acest dosar, instanța a dispus încetarea procesului penal faţă de Liliana Camelia Datcu dar și față de Matei Datcu.
 
Liliana Camelia Datcu este suspectată de uz de fals în formă continuată, în timp ce Matei Datcu este bănuit de săvârșirii infracţiunii de uz de fals.
 
Deciziile privind încetarea procesului penal au fost luate, conform portalului instanțelor de judecată, în baza art. 396 alin. (6) C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) - a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică.
 
Prima decizie în dosar a fost dată de Judecătoria Constanța și contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 23 martie 2023.
 
Oricare va fi decizia Curții, aceasta va fi definitivă.
 
Revenint la decizia Judecătoriei, instanța a respins ca nefondate pretențiile civile formulate de părțile civile Marea Neagră SA- prin Continvest Insolvenţă SPRL/ reprezentată de Potop Angela și Comuna Agigea - prin primar Cîrjaliu Cristian Marcel.
 
Mai mult, instanța a dispus desființarea în totalitate a „înscrisurilor falsificate reprezentate de factura nr. 2540812/03.01.2001 - exemplarul conținând mențiunea privind suprafața de 7.605 m.p.“.
 
Inculpații au fost apărați în cauză, conform portalului instanțelor de judecată, de Societate Civilă de Avocați Ovanesian și Toxin. 
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etaăe în cadrul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Potrivit Confidas.ro, Sarda Fish SRL are sediul social în Agigea, Cherhana, a fost fondată în anul 2003, se ocupă de pescuitul maritim și este controlată de Liliana-Camelia Datcu, cu 98%, și de Matei-Alin Datcu, cu 2%.
 
Administrator este Liliana-Camelia Datcu.
 
Pentru anul trecut, Sarda Fish SRL, cu 18 angajați, a declarat o cifră de afaceri de 3.223.292 de lei, cheltuieli de 2.325.616 de lei și un profit net de 103.315 de lei.
 
Datcu Liliana-Camelia a mai figurat în Eolia SRL, radiată în prezent.
 
În timp ce Datcu Matei-Alin apare în Matei Takeaway SRL, Pescăria lui Matei SRL, Sarda Fish SRL și în Matyfish SRL.
 
Sarda Fish SRL este parte civilă în dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Maricel Cîrjaliu, edilul localității Agigea, acuzat de abuz în servicu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii