Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor, pretenții de peste 10 milioane de euro Ultima oră! Cererea lui Giurgiucanu, admisă

ro

27 Jan, 2022 16:52 2496 Marime text
  • Este vorba despre dosarul 2514/118/2021, în care suma totală solicitată este de 10.395.850 de euro!
Decizie de ultim moment a Tribunalului Constanța, în dosarul în care UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac a ridicat pretenții de peste 10 milioane de euro, în urma Dosarului Retrocedărilor, față de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Georgică Giurgiucanu și alți protagoniști ai cauzei penale!

Astăzi, 27 ianuarie 2022, în urmă cu scurt timp, completul Fond civil 16, al Secției I Civile a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Veronica Tudor, a decis suspendarea dosarului, la cererea lui Georgică Giurgiucanu, beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța.

Este vorba despre dosarul 2514/118/2021, în care suma totală solicitată este de 10.395.850 de euro!

Se arată în minuta hotărârii de azi a instanței că instanța „respinge excepţia de netimbrare a cererii de chemare în judecată, invocată prin întâmpinare, ca nefondată. Respinge excepţia de nulitate a cererii de chemare în judecată pentru lipsa motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea, invocată prin întâmpinare, ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii, invocată prin întâmpinare, ca nefondată. Respinge excepţia de litispendenţă şi excepţia de conexitate în raport de litigiul ce face obiectul dosarului civil nr. 25579/3/2020 al Tribunalului Bucureşti“.

Totodată, instanța a decis „admiterea cererii de suspendare a judecăţii cauzei, formulată de pârâtul Giurgiucanu Georgică, prin întâmpinare. În temeiul art. 413 alin.1 pct.1 C.pr.civ. suspendă judecata cauzei până la soluţionarea definitivă a litigiului ce face obiectul dosarului civil nr. 25579/3/2020 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Cu cale de atac odată cu fondul în privinţa soluţiilor date apărărilor formulate pe cale de excepţie. Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea cursului judecării cauzei, în privinţa soluţiei dată cererii de suspendare“.

Așa cum ZIUA de Constanța prezenta în edițiile anterioare, dosarul 25579/3/2020 vizează recuperarea de către municipalitate a circa 50 de terenuri vizate de Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Amintim aici că, în dosarul 2514/118/2021, inițial, Tribunalul Constanța hotărâse anularea cererii formulate de UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac, ulterior revenind asupra acestei decizii.
 
Cazul se află în atenția completului Fond civil 16, prezidat de magistratul Veronica Tudor.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de pretenții în sumă de 10.395.850 de euro, pe care UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac le ridică față de unii dintre protagoniștii Dosarului Retrocedărilor.
 
Pârâți în cauză sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău, Georgică Giurgiucanu, Emil Dragoș Săvulescu, Aurel Jean Andrei, Cristina Budei, Viorel Pană, Mihai Camboianu, Valentin Gheorghe Ionescu și Cristian Borcea.

Așa cum se arată în minuta deciziei de astăzi, hotărârea de suspendare a procesului poate fi atacată în recurs, pe toată durata suspendării.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii