Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel, chemată să decidă dacă trebuie achitate peste 2,85 de milioane de dolari! Când se dă verdictul

ro

18 Jan, 2023 10:17 1206 Marime text
  • În dosar, reclamantul este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac.
Magistrații Curții de Apel Constanța, Secția I Civilă, au rămas în pronunțarea asupra apelului declarat de municipalitate în procesul în care au fost formulate pretenții de peste 2,85 de milioane de dolari în legătură cu Dosarul Retrocedărilor.
 
Cazul a fost analizat ieri, 17 ianuarie 2023, de către judecători, instanța anunțând că verdictul va fi pronunțat la finele acestei luni, pe data de 31 ianuarie 2023.
 
Mai exact este virba despre dosarul cu indicativul 2512/118/2021, în care pretențiile bănești s-au ridicat de către administrația Vergil Chițac față de protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
 
Astfel, în dosar, reclamantul este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac.
 
Lista pârâților este deschisă de Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău și Niculae Nejloveanu.
 
Suma exactă solicitată de UAT Municipiul Constanța în acest proces este de 2.857.475 de dolari.
 
Amintim aici, în primă instanță, Tribunalul Constanța a decis respingerea cererii, apreciind că este tardiv formulată.
 
Iată minuta primei decizii pronunțate în dosar:
 
HOTĂRĂŞTE Respinge ca nefondată excepţia netimbrării cererii de chemare în judecată. Respinge ca nefondată excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată Respinge ca nefondată excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului. Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului NEJLOVEANU NICULAE. Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţi. Respinge ca prescrisă cererea de chemare în judecată. Admite excepţia nulităţii cererii de chemare în garanţie formulate de pârâtul Marica Ion. Anulează cererea de chemare în garanţie. Obligă reclamantul să plătească pârâtului NEJLOVEANU NICULAE cheltuieli de judecată de 2.000 lei, reprezentând onorariu avocat, onorariu redus conform art. 451 alin. 2 Cod procedură civilă.
 
Hotărârea a fost atacată în apel de către UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac și, astfel, cazul a ajuns în atenția Curții de Apel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii