Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:38 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „resuscitat“ Chițac vrea 10 milioane de euro de la Mazăre. Cazul era să nu se mai judece!

ro

12 Aug, 2021 00:00 909 Marime text
 
  • Cazul în care noul primar vrea recuperarea prejudiciului se află în atenția completului prezidat de magistratul Veronica Tudor.
 
  • Acesta este singurul dosar (2514/118/2021), din cele opt înregistrate de municipalitate pentru recuperarea banilor, care a fost la un pas de a nu se mai judeca.
 
  • În urma analizării cererii de reexaminare de către completul Fond civil 3, prezidat de magistratul Monica Vieru, s-a revenit asupra deciziei de anulare a cererii.
 
Magistrații Secției civile a Tribunalului Constanța vor analiza în această toamnă cererea Municipiului Constanța prin Primar Vergil Chițac de a-i pune pe protagoniștii Dosarului Retrocedărilor la plata unei sume de peste 10 milioane de euro. Banii ar reprezenta prejudiciul cauzat orașului de retrocedările din timpul administrației Mazăre, despre care Curtea Supremă a stabilit că ar fi fost ilegale.
 
Cazul în care noul primar vrea recuperarea prejudiciului se află în atenția completului prezidat de magistratul Veronica Tudor și este singurul dosar (2514/118/2021), din cele opt înregistrate de municipalitate pentru recuperarea banilor, care a fost la un pas de a nu se mai judeca.
 
Mai exact, încă din etapa preliminară a verificării actelor depuse la dosar, Tribunalul Constanța, în completul menționat anterior, a ajuns la concluzia că se impune anularea cererii formulate de reclamanta UAT Municipiul Constanța prin Primar, pentru motive ce țin de procedură.
 
Această decizie a fost luată la data de 20 aprilie 2021 de Tribunalul Constanța, prin Încheierea nr. 32/2021. Împotriva acestei încheieri Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța a făcut cerere de reexaminare.
 
În urma analizării cererii de reexaminare de către completul Fond civil 3, prezidat de magistratul Monica Vieru, s-a revenit asupra deciziei de anulare a cererii.
 
Mai exact, la data de 11 iunie 2021, instanța „admite cererea de reexaminare formulată de reclamantul UAT Municipiul Constanța prin Primar. Revine asupra măsurii anulării cererii dispuse prin Încheierea nr. 32/20.04.2021 pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul 2514/118/2021“.
 
În continuare, instanța „retrimite cauza completului inițial învestit cu soluționarea dosarului 2514/118/2021, F16. Definitivă“.
 
În aceste condiții, cererea de obligare a suspecților din Dosarul Retrocedărilor formulată de Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac va fi analizată de completul prezidat de magistratul Veronica Tudor la data de 7 octombrie 2021, de la ora 14.30.

 
Indiferent care va fi decizia Tribunalului Constanța, în sernsul de a admite sau de a respinge cererea, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Un fost consilier juridic, condamnat în dosarul Retrocedărilor din Constanța, nu va fi eliberat condiționat
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii