Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:40 06 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Colectiv! Printre decedați, o tânără din Constanța. Urmează un nou termen de judecată

ro

14 Jan, 2021 00:00 1161 Marime text
  • Printre victimele incendiului din Colectiv se numără o tânără de doar 25 de ani din Constanţa. Tânăra lucra într-o multinaţională şi urma un masterat pe Studii Culturale Britanice.

Curtea de Apel București a stabilit nou termen de judecată în apelul dosarului clubului Colectiv distrus de un incendiu. În urma acestei tragedii şi-au pierdut viaţa aproximativ 70 de persoane, atât în noaptea respectivă, cât şi ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Noul termen va avea loc pe data de 20 ianuarie 2021.


Condamnările

Amitnim că în primă instanță, Tribunalul București a decis ca cei 13 inculpați din dosar să primească în total 115 ani de închisoare, principalele pedepse fiind:.

Cristian Popescu Piedone, primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare.

Asta, în timp ce cei trei patroni ai clubului Colectiv (Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul-Cătălin) au luat câte 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Daniela Niţă - șefa firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists - 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise - 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv la 10 ani de închisoare.

George Matei şi Antonina Radu, pompieri ai ISU Bucureşti - câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Societatea comercială Colectiv Club S.R.L. a fost condamnată la o amendă în valoare de 2,350,000 de lei.


Daune

De asemenea, Tribunalul București a admis în parte acțiunile civile și a dispus acordarea unor despăgubiri totale în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

Amintim că printre victimele incendiului din Colectiv se numără o tânără de doar 25 de ani din Constanţa. Tânăra lucra într-o multinaţională şi urma un masterat pe Studii Culturale Britanice. Era, de asemenea, absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012). „

Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War“.

Printre cei răniţi în incendiul din Colectiv s-a aflat şi un bărbat, în vârstă de 44 de ani, scafandru de mare adâncime din Mangalia. Acesta a ajuns în noaptea respectivă la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, de unde a fost externat după aproape două luni.


Citește și

Alexander Nanau, regizorul filmului ”Colectiv”, refuză o decorație din partea președintelui Iohannis

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii