Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă în dosarul Colectiv Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare (DOCUMENT)

ro

12 May, 2022 14:49 1849 Marime text
Incendiu în clubul Colectiv. Foto: Facebook/ColectivMagistrații de la Curtea de Apel București au dat astăzi, după mai multe amânări, sentința definitivă în dosarul Colectiv.

Astfel, primarul Sectorului 5 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. 

Pedeapsă cu executare au primit și patronii clubului Colectiv, artificierii prezenți la evenimentul din club dar și ofițerii ISU cercetați în dosar. 

Minuta instanței: 

Condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL). În baza art.72 Cp deduce perioada reținerii și arestării preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015.

În temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr. pen. achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. și ped. de art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 (autorizaţia SC Noran Prompt SRL), fapta nefiind prevăzută de legea penală. 

Menţine condamnarea, dinpusă prin sentinţa apelată, în privinţa inculpatului Anastasescu George Alin, la o pedeapsă de 10 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă agravată prevăzută de art 192 alin. 2 si 3 Cod penal, inculpatul Anastasescu George Alin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, la care se adauga un spor de 1 an si 8 luni, în total 11 ani si 8 luni inchisoare. 

George Alin Anastasescu, pedeapsă totală de 11 ani și 8 luni de închisoare. 

Costin Mincu, în total, opt ani de închisoare. 

Paul Cătălin Gancea șase ani și patru luni de închisoare. 

Marian Moise, în total șase ani și zece luni închisoare. 

Cristian Mihai Niță doi ani și șase luni cu suspendare sub supraveghere. 

SC Colectiv Club SRL amendă totală 47.000 de lei și suspendare activitate pe o perioadă de trei ani. 

La fel pentru SC Goiden Ideas Fireworks Artists SRL. 

În Secțiunea Document puteți studia minuta instanțe





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii