Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:30 25 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul a fost suspendat în aprilie 2015 Cristinel Dragomir, fost vice al CJC, la judecată cu ANI

ro

16 Mar, 2017 00:00 1505 Marime text
Procesul lui Nicolae Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cu Agenţia Naţională de Integritate merge mai departe la Curtea de Apel Constanţa. Noul termen a fost stabilit pentru data de 10 aprilie.
 
Pe data de 20 aprilie 2015, judecătoarea Ramona Poppa, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, a suspendat procesul până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 16415/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
După decizia instanţei, Cristinel Dragomir a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că procesul a fost suspendat din cauza unei plângeri. „Este vorba despre o plângere pe care am făcut-o împotriva inspectorului de integritate. Este o plângere făcută mai demult, dar probabil că acum judecătoarea a primit noi informaţii şi s-a reluat procesul. Din cauza acestei plângeri a fost suspendat procesul. Inspectorul de integritate se numeşte Romică Dinică“, a precizat Dragomir.
 
Conform inspectorilor de integritate, Nicolae Cristinel Dragomir s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 23 iunie 2008 - 15 ianuarie 2010. Iniţial, cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 4 februarie, iar pe data de 8 aprilie, Radu Comşa, preşedintele Completului de judecată CA 1, a declinat cauza spre soluţionare Curţii Apel Constanţa. Potrivit ANI, vicepreşedintele CJC „a deţinut, simultan, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la SC Cazare la Mare SRL“. „Astfel, Dragomir Nicolae Cristinel nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale [...]»“, au conchis reprezentanţii ANI.
 
Inspectorul de integritate Romică Dinică a fost ofiţer de poliţie la Secţia 6 a Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti.

Citeşte şi: 

Curtea de Apel Constanţa a suspendat procesul lui Cristinel Dragomir cu ANI
Vicepreşedintele CJC i-a făcut o plângere la Parchet unui fost ofiţer de poliţie (documente)

Ti-a placut articolul?

Comentarii