Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Ploiești Inculpat, reținut într-un dosar de fals informatic

ro

27 Oct, 2020 15:11 1141 Marime text
  • DIICOT Ploiești: Un inculpat a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

La data de 27.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu vara anului 2020, în baza unei rezoluții infracționale unice, inculpatul a creat, pe diferite site-uri de socializare, pagini de utilizator care atestau în fals calitatea sa de reprezentant al unor unități bancare din România, prin intermediul cărora a obținut, de la mai multe persoane vătămate, datele de conectare la aplicația de internet banking sau date ce permiteau efectuarea de operațiuni financiare on-line. Ulterior, sumele de bani existente în conturile respectivelor persoane au fost transferate prin intermediul unor procesatori on-line, iar în final au fost utilizate la achiziționarea de diferite produse și servicii.

La data de 27.10.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza județului Giurgiu, în urma căreia au fost ridicate mai multe sisteme informatice, bani, bunuri și înscrisuri.

În cursul zilei de mâine, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii