Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Inculpați, reținuți pentru trafic de persoane. O victimă a sunat la 112

ro

26 Aug, 2019 18:59 1225 Marime text
Duminică, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților R. C.-C., J. D.-I. şi D. G.-M., pentru săvârșirea  infracțiunii de trafic de persoane.

La data de 25.08.2019, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul lunii august 2019, o persoană de sex feminin, în vârstă de 24 de ani, a fost recrutată prin inducere în eroare și prin constrângere, transportată din București la Brașov, cazată în diverse locații din municipiul Brașov și exploatată prin supunere la practicarea prostituției de către inculpații R. C.-C., J. D.-I. și D. G.-M..

În fapt, s-a reținut că victima s-a aflat într-o relație de prietenie în anul 2018  cu inculpatul R. C.-C și au locuit împreună la domiciliul acestuia din județul Vaslui, iar ulterior s-au reîntâlnit la începutul lunii august 2019, în municipiul București.

Pe fondul reluării relației de prietenie între cei doi, în prima jumătate a lunii august 2019, inculpatul R. C.-C a indus-o în eroare pe victimă, prin aceea că ar deține un apartament proprietate personală în municipiul Brașov și i-a propus să se mute împreună.

Fiind indusă în eroare, persoana vătămată, aflată într-o vădită stare de vulnerabilitate, orfană urmare a decesului ambilor părinți, fără rude apropiate, l-a însoțit pe inculpat în municipiul Brașov.

După sosirea în municipiul Brașov, victima a fost cazată de către  inculpații R . C.-C., J. D.-I. şi D. G.-M. în diferite locații din municipiul Brașov fiind  obligată  la practicarea  prostituției, prin supraveghere continuă și insuflarea unei stări de temere.

De asemenea, pentru atragerea clienților, inculpata  J. D.-I. a postat un anunț pe un site de publicitate, în care menționa că persoana vătămată întreține relații sexuale contra cost.

În perioada în care a fost obligată la practicarea prostituției, victima a adus la cunoștința mai multor clienți despre faptul că este ținută în acel loc prin constrângere, neavând posibilitatea de a lua legătura telefonică cu persoane din exterior.

În noaptea de 24/25.08.2019, după ce un client a transmis un mesaj inculpatului D. G.-M.  în care îl amenința că va sesiza organele de poliție, inculpata J. D.-I. a eliminat anunțurile postate pe internet iar ulterior împreună cu inculpații R. C.-C  şi D. G.-M. s-au deplasat  la un local din zona apartamentului închiriat pentru a se sfătui.

În acest context,  victima a căutat și a găsit în apartament propriul telefon ce fusese luat de către inculpatul  R. C.-C  și a apelat serviciul de urgență 112 fiind apoi preluată de un echipaj de poliție.

În cursul zilei de astăzi inculpații au fost prezentați Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii