Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM anunță „remedierea deficiențelor constatate la Curtea de Apel Constanța prin Raportul de inspecție a Inspecției Judiciare“

ro

25 Feb, 2021 12:26 1395 Marime text

 
 
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât aprobarea Raportului de control pentru remedierea deficienţelor constatate la Curtea de Apel Constanţa prin Raportul de inspecţie al Inspecţiei Judiciare 19-1475, astfel cum au fost reţinute prin Hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1508 din 07 noiembrie 2019.
 
Conform raportului, „verificările efectuate în cadrul acestui control au relevat cu deplină evidență preocuparea constantă atât a președintelui Curții de Apel Constanța (nr. Marius Cristian Epure) cât și a tuutror judecătorilor care ocupă funcții de conducere în cadrul instanței pentru remedierea deficiențelor și situațiilor cu potențial de vulnerabilitate constatate anterior, astfel că în prezent aceasta nu mai subzistă“.
 
„Astfel, inspectorii au constat că starea conflictuală a fost dezamorsată, comunicarea președintelui și a celorlalți judecători cu funcții de conducere cu colectivul de judecători s-a îmbunătățit considerabil, chiar dacă izolat mai sunt voci care critică aptitudinile manageriale ale domnului judecător, aceste critici nu sunt justificate, astfel cum a rezultat din verificările efectuate, ele fiind, mai degrabă, consecința faptului că anumiți judecători nu au putut depăși resentimentele față de persoana președintele Curții și nu acceptă nici la acest moment rezultatul concursului de promovare în funcții de conducere organizat la finele anului 2018“, se mai arată în Hotărârea nr. 215 a Secției pentru Judecători din CSM.
 
„Măsurile concrete adoptate de către persoanele cu funcții de conducere în cadrul Curții de Apel Constanța arată o asumare deplină de către acestea a resposabilităților funcțiilor manageriale, cu consecințe pozitive asupra activității instanței“, potrivit hotărârii.
 
Hotărârea nr. 215 a Secției pentru Judecători din CSM poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii