Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Sentință definitivă pentru un apropiat al „regelui cocainei din Bulgaria“

ro

01 Jul, 2021 00:00 1525 Marime text
 
  • Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a bulgarului Radoslav Georgiev Atanasov, de aproximativ 50 de ani, cunoscut drept apropiat al lui Banev Evelin Nikolov, zis Brendo sau „Regelui cocainei din Bulgaria“, la 11 ani, cinci luni și șapte zile de închisoare.
 
Decizia este definitivă și a fost luată după contopirea altor pedepse primite de Atanasov.
 
De menționat că instanța din Constanța a dedus din pedeapsă perioadele executate de la: data de 30.09.1999 la 29.03.2000, de la 29.05.2012 la 15.06.2012 și 43 de zile considerate ca executate.
 
Amintim că în ianuarie 2013, DIICOT anunța „destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc – cocaină“.
 
„Gruparea reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor - inculpaţii Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani şi Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani, au organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relaţia America de Sud - Europa de Vest“, se mai arată într-un comunicat oficial al DIICOT.
 
Anchetatorii mai precizează că drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi de interes pentru gruparea infracţională.
 
Inculpaţii au intenţionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România – portul Constanţa, potrivit DIICOT.
 
„În acest context, în cursul lunii aprilie 2012, procurorii D.I.I.C.O.T. au procedat la capturarea cantităţii de aproximativ 50 kilograme cocaină, puritate 93%, introduse de către membrii grupării pe teritoriul României, în scopul comercializării. Valoarea drogurilor de mare risc este de 6 milioane Euro. Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către DOS şi SRI. Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în interesul soluţionării cauzei cu ofiţerii DEA, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti“, se mai arată în comunicatul DIICOT în 2013.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Exclusiv!
Noi mandate de arestare emise în urma perchezițiilor din Mangalia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii