Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:12 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Noi mandate de arestare emise în urma perchezițiilor din Mangalia

ro

23 Jun, 2021 14:52 9179 Marime text

 
Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța, au efectuat, săptămâna trecută, 44 de percheziții domiciliare, în municipiul Mangalia.
 
În urma acțiuni au fost ridicate 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.
 
De asemenea, 16 persoane au fost reținute și prezentate Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Cei în cauză sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, spălare a banilor și camătă.
 
Vineri seara, aproape de ora 23.00, un judecător de drepturi și libertăți de decis arestarea preventivă a șase persoane, respectiv Alexa Radu-Nicolae, Dumitru Vasile, Gobeajă Mihai-Laurențiu, zis „Geolgău”, Gomeaju Ridvan, Iuzeir Raim și Mehedințeanu Andreea).
 
Restul (zece) (Alexa(fostă Dinu) Didina-Liliana, Iuzeir Șerif, Martac Florin, zis „Mala”, Mateeș Alexandru, zis „Alecu”, Moraru Florin, Mustafa Denisa, Mustafa Osgian, Mustafa Tamer, Tarachiu Rizan zis Pîti, şi Vlădescu Giani-Ilie) au fost plasate sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 18 iunie 2021 până pe date de 16 august 2021, inclusiv.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, aceasta fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

În continuare, procurorii DIICOT cer ca alte opt persoane să fie arestate în lipsă, respectiv: „Budeanu Mihai, Grafcenco Daniel, Lepădatu Marian-Răzvan, Mocanu Dorel-Costin, Mocanu Vasile, Onicel Daniel, Onicel Cristian-Gheorghe, Onicel Marius“.
 
Azi, Tribunalul Constanța a admis, în parte, propunerea formulată de DIICOT Constanța și a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor: Onicel Cristian Gheorghe, Onicel Daniel şi Onicel Marius, pe o durată de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare.
 
Mai departe, tribunalul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii: Budeanu Mihai, Grafcenco Daniel, Lepădatu Marian Răzvan, Mocanu Dorel Costin şi Mocanu Vasile, pentru o perioadă de 60 zile, de la data de 23.06.2021 la data de 21.08.2021 inclusiv.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii