Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:03 27 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Cerere de arestare respinsă în prima zi de Crăciun!

ro

27 Dec, 2019 09:59 2711 Marime text
Un tânăr de 23 de ani din Constanța a fost băgat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, fiind acuzat de furt.
 
Conform magistraților, cel în cauză este suspectat că pe data de 24 decembrie ar fi vrut să sustragă dintr-un magazin mai multe produse cosmetice, iar pentru a-și asigura scăparea ar fi exercitat fapte de violență.
 
Pe data 25 decembrie, cel în cauză a fost prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.
 
Ulterior deliberărilor, instanța a respins, ca nefondată, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privind luarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpat. Cu toate acestea, instanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat.
 
Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului G. A. În baza art. 215 alin. 1 şi alin. 2 C.proc.pen., impune inculpatului G. A., pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la I.P.J. Constanţa, organ de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de acest organ sau ori de câte ori sunt chemaţi. d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului; În baza art. 215 alin. 3 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului G. A. că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii