Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul pentru funcţiile de conducere. Judecătorii Aldea Sărac şi Butaru au contestat respingerea

ro

15 Nov, 2019 00:00 2895 Marime text
Doi dintre judecătorii constănţeni declaraţi respinşi la concursul pentru funcţiile de conducere organizat de Consiliul Superior al Magistraturii au făcut contestaţie împotriva deciziei comisiei de a le respinge candidaturile. Este vorba despre judecătoarea Laura Aldea Sărac, din cadrul Judecătoriei Medgidia, şi despre magistratul Ciprian Gabriel Butaru, de la Judecătoria Constanţa. Contestaţiile lor au fost respinse însă şi de reprezentanţii Secţiei pentru judecători a CSM, aşa încât magistraţii nu pot participa la concurs.
 
Judecătorii Sărac şi Butaru s-au înscris alături de alţi magistraţi constănţeni la examenul organizat de CSM pentru promovarea în funcţiile de conducere scoase la concurs la instanţele din ţară.
 
Totuşi, de la bun început, candidaturile celor doi magistraţi au fost respinse, la pachet cu candidaturile tuturor judecătorilor constănţeni înscrişi iniţial în concurs. În cea mai mare parte, motivul respingerilor pe bandă a judecătorilor constănţeni l-a reprezentat lipsa vechimii, fiind vorba fie de vechimea la instanţa pentru conducerea căreia candidau, fie de vechimea în funcţia de judecător.
 
În ce-l priveşte pe judecătorul Ciprian Gabriel Butaru, de la Judecătoria Constanţa, acesta a fost respins de comisia de examinare pe motiv că nu avea o vechime de cel puţin doi ani la instanţa pentru conducerea căreia optase. Acesta se înscrisese în concurs pentru postul de preşedinte al Judecătoriei Măcin.
 
La rândul său, judecătoarea Laura Aldea Sărac a fost respinsă pentru că nu ar fi avut o vechime de minim şase ani în funcţie. Aceasta se înscrisese în concurs pentru a obţine postul de vicepreşedinte al Judecătoriei Medgidia, instanţă din care face parte.
 
În urma analizării contestaţiilor depuse de cei doi magistraţi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să le respingă, aşa încât judecătorii nu pot participa la concursul pentru funcţiile de conducere organizat la nivelul CSM. Contestaţia judecătoarei Laura Aldea Sărac a fost respinsă în unanimitate, însă pentru contestaţia judecătorului Butaru s-a înregistrat un vot în sensul admiterii acesteia şi opt pentru respingerea ei.
 
Citeşte şi:
 
Judecătorii constănţeni, respinşi în masă la concursul pentru funcţiile de conducere
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii