Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:11 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circ în trenul Constanța – București! Un deținut de la Poarta Albă și-a tatuat grade de colonel pe umeri! Polițist mușcat. Dosarul, în apel

ro

26 Jul, 2021 00:00 45967 Marime text

 
  • Potrivit martorilor, inculpatul a pus mâna pe gradele lucrătorului de poliție spunând: „Astea sunt grade?“, după care s-a dezbrăcat de tricou arătându-și stelele tatuate pe umeri și spunând că el este colonel.  
 

Bucureșteanul, infectat cu HIV, acuzat că a mușcat un polițist de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța, este nemulțumit de pedeapsa primită.  Judecătoria Medgidia a decis, în primă instanță, condamnarea bărbatului la trei ani cu executare. Inculpatul a contestat decizia judecătoriei la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 03 februarie 2021.
 
Context
 
În noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în apropierea stației CF Medgidia, au fost solicitați de șeful de tren să îi acorde sprijin, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecție și fără bilet.
 
Persoana în cauză, la vederea polițiștilor, a devenit recalcitrantă, a refuzat să își decline identitatea, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii la sediul Postului de poliție TF Medgidia.
 
La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent, luându-se măsura imobilizării.
 
În momentul în care a fost încătușat, bărbatul a încercat să îi lovească pe polițiști, reușind să îl muște pe unul dintre ei de antebrațul stâng, partea superioară.

 
În cursul urmăririi penale, agentul de poliție în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi a declarat că pe când se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu a fost sesizat de către șeful de tren cu privire la un călător, care era recalcitrant, nu purta mască și nu avea bilet de călătorie.
 
Polițistul a mai arătat că i-a solicitat acestuia să-și pună masca de protecție, însă acesta a smuls-o și a aruncat-o, proferând cuvinte vulgare la adresa instituției Poliției Române.
 
După aceea, conform declarației persoanei vătămate, când i-a solicitat să se legitimeze, inculpatul s-a ridicat la el spunându-i că el s-ar fi bătut cu mascații și că ar fi mâncat 10 ca el în pușcărie.
 
A mai relatat persoana vătămată că inculpatul a încercat să-l împingă, însă s-a ferit și l-a apucat de umeri, punându-l înapoi pe scaun și solicitându-i să se calmeze.
 
Potrivit celor declarate de persoana vătămată a încercat să vorbească și să îl calmeze pe inculpat, însă acesta a continuat să înjure și să amenințe, prezentând o foaie de eliberare din penitenciar și o adeverință atestând că acesta ar fi infectat cu virusul HIV și dându-și bluza jos pentru a-și arăta tatuajele.
 
Potrivit martorilor, inculpatul a pus mâna pe gradele lucrătorului de poliție spunând: „Astea sunt grade?“, după care s-a dezbrăcat de tricou arătându-și stelele tatuate pe umeri și spunând că el este colonel.  
 
Polițistul a relatat că l-a prins pe inculpat de față pentru a-l împiedica pe acesta să muște și pentru a-i putea fi puse cătușele, însă când a dat să-i elibereze mâna dreaptă, acesta s-a slăbit din strânsoare și l-a mușcat de mâna stângă, în zona bicepsului.
 
Sursa text: rolii.ro

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Victima, avocatul Adrian Gheorghiță
Un polițist din IPJ Constanța, condamnat definitiv pentru purtare abuzivă


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii