Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:21 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii din Constanța nu-i dau drumul bucureșteanului, infectat cu HIV, acuzat că a mușcat un polițist

ro

10 Sep, 2021 09:26 1443 Marime text

 
Curtea de Apel Constanța a decis ieri ca bucureșteanul, infectat cu HIV, acuzat că a mușcat un polițist de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța, să rămână în arest preventiv.
   
Instanța i-a respins acestuia cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.
 
Decizia este definitivă.
 
Oficial!
 

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul (...), măsură pe care o menţine pe o perioadă de până la 60 de zile, urmând a fi verificată cel mai târziu până la data de 07.11. 2021, inclusiv. Respinge, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Se comunică conform dispoziţiilor legale. Definitivă“.

 
În primă instanță, bucureșteanul a fost condamnat de Judecătoria Medgidia, în primă instanță, la trei ani cu executare.
 
În prezent dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Amintim că în noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în apropierea stației CF Medgidia, au fost solicitați de șeful de tren să îi acorde sprijin, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecție și fără bilet.
 

Persoana în cauză, la vederea polițiștilor, a devenit recalcitrantă, a refuzat să își decline identitatea, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii la sediul Postului de poliție TF Medgidia.
 
La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent, luându-se măsura imobilizării.
 
În momentul în care a fost încătușat, bărbatul a încercat să îi lovească pe polițiști, reușind să îl muște pe unul dintre ei de antebrațul stâng, partea superioară.
 
În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză a fost eliberat din penitenciarul Poarta Albă, în cursul zilei respective.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii