Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist de la Rutiera Constanța mușcat în misiune! Altul, lovit cu capul în zona nasului. Dosarul, în apel

ro

20 Aug, 2023 18:00 1147 Marime text
 
 
 
  • Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, inculpatul, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus autoturismul marca Volkswagen, pe drumul public, str. Liliacului, din Constanța.
  • La solicitarea organelor de poliție de a se supune testării cu aparatul alcooltest și prelevării de mostre biologice, inculpatul a refuzat.
  • Pe parcursul intervenției, spun procurorii, inculpatul a manifestat un comportament agresiv fizic și verbal la adresa lucrătorilor de poliție, în sensul că a lovit cu capul în zona nasului un agent de poliție, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, și l-a mușcat de două degete ale mâinii drepte pe celălalt polițist, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.
 

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze dosarul șoferului din Constanța acuzat că ar fi mușcat un polițist de la Rutieră, iar pe un altul l-a lovit cu capul în zona nasului!
 
Curtea de Apel a stabilit primul termen în apelul cauzei pentru luna noiembrie 2023.
 
Oricare va fi decizia instanței de apel, aceasta va fi definitivă!
 
Prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Constanța prin condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu executare efectivă în penitenciar, pentru ultraj, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 24.04.2023, în jurul orei 09:10, inculpatul, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus autoturismul marca Volkswagen, pe drumul public, str. Liliacului, din Constanța.
 
La solicitarea organelor de poliție de a se supune testării cu aparatul alcooltest și prelevării de mostre biologice, inculpatul a refuzat.
 
Pe parcursul intervenției, spun procurorii, inculpatul a manifestat un comportament agresiv fizic și verbal la adresa lucrătorilor de poliție, în sensul că a lovit cu capul în zona nasului un agent de poliție, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, și l-a mușcat de două degete ale mâinii drepte pe celălalt polițist, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Vă dezbrac de uniforma de polițiști“
„Comandant de navă“, condamnat definitiv la Constanța, pentru ultraj!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii