Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a cerut afaceristul Giurgiucanu, din Dosarul Retrocedărilor, Curții Supreme. Cazul se judecă azi

ro

15 Mar, 2022 00:00 1817 Marime text
  • Cazul va fi analizat astăzi, 15 martie 2022, de la ora 10.00, de către Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Justiție.
  • Potrivit surselor ZIUA de Constanța, cazul va fi analizat de Completul nr. 5 NCPC al secției, format din magistrații Gheza Attila Farmathy, Carmen Mihaela Voinescu și Lucian Cătălin Mihai Zamfir.
  • Afaceristul Georgică Giurgiucanu ar solicita anularea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la legalitatea constituirii completurilor de trei judecători.
 
Moment important la Curtea Supremă de Justiție a României, acolo unde magistrații vor analiza cererea omului de afaceri constănțean Georgică Giurgiucanu privind legalitatea constituirii completurilor de trei judecători.
 
Cazul va fi analizat astăzi, 15 martie 2022, de la ora 10.00, de către Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Justiție.
 
Potrivit surselor ZIUA de Constanța, cazul va fi analizat de Completul nr. 5 NCPC al secției, format din magistrații Gheza Attila Farmathy, Carmen Mihaela Voinescu și Lucian Cătălin Mihai Zamfir.
 
Afaceristul Georgică Giurgiucanu ar solicita în dosarul 106/36/2019 anularea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la legalitatea constituirii completurilor de trei judecători.
 
Georgică Giurgiucanu a fost judecat şi condamnat în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa de un complet de trei judecători.
 
Ioana Bogdan, Ioana Alina Ilie şi Ionuţ Mihai Matei, cel din urmă fiind şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au decis condamnarea definitivă a omului de afaceri Georgică Giurgiucanu la cinci ani şi şase luni de închisoare. În continuare, Înalta Curte a decis să trimită cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969), cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina lui Giurgiucanu.
 
În prezent, Giurgiucanu se află în executarea sentinței pronunțate de Curtea Supremă în Dosarul Retrocedărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul Retrocedărilor, pretenții de peste 10 milioane de euro
Ultima oră! Cererea lui Giurgiucanu, admisă

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii