Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat, arestat preventiv pentru două infracțiuni de trafic de influență (document)

ro

22 May, 2018 15:26 1251 Marime text

Ofițerii D.G.A. Giurgiu au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a unui bărbat în vârstă de 51 ani, din municipiul București, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, aflate în concurs real, una dintre acestea fiind în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, ”În fapt, în data de 17 aprilie a.c., ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, din București, după ce a primit suma de 2.500 de lei de la o persoană denunțătoare în cauză, pentru a interveni pe lângă anumiți funcționari, în vederea angajării fiului acesteia, pe o funcție de conducător auto în cadrul unei instituții publice din municipiul Giurgiu.”

Din cercetările efectuate a rezultat că, în luna iunie 2017, persoana denunțătoare l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul unei rețele de socializare iar, în cursul discuțiilor purtate, acesta a afirmat că îi poate facilita angajarea în cadrul unor instituții publice din județul Giurgiu, întrucât are influență asupra unor persoane cu funcții importante.

În acest context, în perioada august-octombrie 2017, inculpatul a pretins și primit de la denunțătoare, în mai multe tranșe, suma de 4.500 de lei.
De asemenea, în perioada 13-16 aprilie a.c., inculpatul a pretins, iar la data de 17 aprilie a.c. a primit de la denunțătoare suma de 2.500 lei, susținând că îi poate influența și determina pe funcționarii unei instituții publice din Giurgiu, să îl angajeze pe fiul său pe o funcţie de conducător auto.

Ofițerii din cadrul S.J.A. Giurgiu au efectuat activitățile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii