Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:03 23 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat din Baroul Constanța, dat în judecată de fostul client. Unde este acum dosarul

ro

19 May, 2021 00:00 660 Marime text
  • Prezentul dosar a fost soluționat atât de Judecătoria Constanța, cât și de Tribunalul Constanța, prin respingerea acțiunii.


Tribunalul Constanța s-a pronunțat în dosarul în care un avocat din Baroul Constanța a fost dat în judecată de un fost client, acesta solicitându-i fostului său apărător 1.000 de lei, onorariului de avocat plătit.

Dosarul a fost înregistrat inițial pe rolul Judecătoriei Constanța, în noiembrie 2019, instanță care a respins cererea de chemare în judecată formulată de reclamant, în contradictoriu cu avocatul constănțean.

Nemulțumit, reclamantul a contestat decizia Judecătoriei Constanța, la Tribunalul Constanța, instanță care a respins, la rândul ei, acțiunea formulată împotriva avocatului.

Și decizia Tribunalului a fost contestată.

În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, urmând să fie stabilit un prim termen de judecată.

Prin cererea de chemare în judecată, reclamantul, în contradictoriu cu avocatul (V.O.), a solicitat instanței obligarea acestuia din urmă la restituirea onorariului de avocat plătit, în cuantum de 1.000 de lei. În motivarea cererii, reclamantul a arătat că pârâtul a introdus o plângere penală pentru cinci infracțiuni, la solicitarea acestuia, însă parchetul a dispus o soluție de clasare.

În apărarea sa, avocatul a formulat întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii ca nefondată și nelegală. În motivare, el a arătat că potrivit legilor avocaturii, numai Baroul Constanța ar fi putut soluționa o asemenea cerere, învederând că o cerere identică a fost depusă și la Baroul Constanța, care a soluționat-o prin decizia nr. 8 din data de 21.06.2019 prin respingere. Totodată, a învederat că reclamantul mai avea o cale de atac la Consiliul Baroului.

Pe fondul cererii, instanța reține că reclamantul nu a depus la dosar contractul de asistență juridică încheiat între părți, deși instanța l-a citat în mod expres cu această mențiune, astfel încât în cauză nu s-a făcut dovada unui raport juridic existent între părți.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Oficial
Ion Ioniță, fostul primar din Agigea, condamnat la aproape șase ani de închisoare


Lovitură grea în instanță!
Primăria Constanța are de achitat peste 1,15 milioane de euro. Cine sunt afaceriștii beneficiari


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii