Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:26 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Eurocult, dată în judecată pentru aproape 30.000 de lei. S-au ridicat excepții în proces

ro

22 Sep, 2020 00:00 592 Marime text
  • Avocații asociației au ridicat excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Constanța și au cerut ca dosarul să fie trimis la Tribunal.
  • Dosarul are numărul 34893/212/2019 și a fost înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei la finele anului 2019.
  • Dat fiind că s-a respins excepția necomepetenței materiale a Judecătoriei Constanța, următoarea înfățișare va avea loc la aceeași instanță.
Reacții în procesul în care Asociația Culturală Eurocult a fost dată în judecată de către Județul Constanța pentru o sumă de aproape 30.000 de lei. Avocații asociației au ridicat excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Constanța și au cerut ca dosarul să fie trimis la Tribunal.
După deliberări ce au durat două zile, magistrații Judecătoriei au decis să respingă această excepție, așa încât procesul va continua la această instanță pe data de 11 noiembrie, când părțile vor primi citație să se prezinte la proces.
Decizia de a se respinge excepția necompetenței materiale poate fi atacată la instanța superioară după ce se va termina procesul la Judecătorie.
Dosarul are numărul 34893/212/2019 și a fost înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei la finele anului 2019, pe data de 23 decembrie.
La momentul respectiv, reprezentanții UAT Județul Constanța explicau că acțiunea vizează obligarea Asociației Eurocult la „restituirea sumelor și a dobânzilor aferente cu privire la decontările efectuate pentru contractele încheiate în baza legii 350/2005“.

Ce vrea județul de la Asociația Eurocult

Potrivit sursei citate, „acțiunea de audit financiar a Camerei de Conturi Constanța a constatat cheltuieli neeligibile, iar astfel, Județul a procedat la recuperarea sumelor pe cale judecătorească“.
Concret, prin cererea de chemare în judecată s-a solicitat „obligarea Asociației Culturale Eurocult la plata către UAT Județul Constanța a sumei de 24.570 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile aferente Contractului de finanțare nerambursabilă pentru activitate culturală nr. 20924/31.07.2017 încheiat între părți-debit principal“.
În plus, s-a cerut „obligarea pârâtei la plata către UATJ Constanța a sumei de 5.056,51 de lei, reprezentând dobânzi și penalități de întârziere, accesorii calculate asupra debitului principal până la data de 31.10.2019, precum și la plata dobânzilor și penalităților de întârziere în continuare până la data restituirii efective și integrale a debitului principal“.
Tot la momentul înregistrării dosarului la instanță, Valentin Ispas, reprezentantul Eurocult, a precizat că nu li s-a adus la cunoștință că ar avea de returnat aceste sume.
 „Noi ne judecăm de circa doi – trei ani cu Consiliul Județean Constanța pentru recuperarea sumelor întregi pentru acele proiecte și, până la acest moment, nu ni s-au imputat acești bani pentru care s-au pornit noile procese“, a declarat Valentin Ispas.
Așa cum am precizat, dat fiind că s-a respins excepția necomepetenței materiale a Judecătoriei Constanța, următoarea înfățișare va avea loc la aceeași instanță, pe data de 11 noiembrie 2020.

Citește și:

Instanța a decis:
Ce se întâmplă cu procesele deschise de UAT Județul Constanța împotriva Fundației Clopot și Asociației Eurocult


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii