Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UCMR-ADA vrea ca Asociația Eurocult să intre în insolvență! Procesul, amânat

ro

10 Nov, 2021 00:00 1854 Marime text


 
  • Reprezentanții Asociației pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor arată că Asociația Eurocult nu și-ar fi adus la îndeplinire de bună voie obligația de plată a remunerațiilor datorate titularilor de drepturi patrimoniale de autor. 
 
Aida Iolanda Slate, judecător din cadrul Tribunalului Constanța, a acordat un nou termen în dosarul în care Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor solicită intrarea în insolvență a Asociației Eurocult, controlată de Anamaria („Adara“) Tramundana.
 
Procesul a fost amânat pentru data de 02 decembrie 2021, ora 11.00, pentru comunicarea întâmpinării.
 
Amintim că, la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, reprezentanții Asociației pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor au informat că au de recuperat bani de la Asociația Eurocult, respectiv „remunerații restante datorate de către Asociația Eurocult pentru comunicarea publică a operelor muzicale în spectacolele / concertele organizate“ și că „Asociația Eurocult nu și-a adus la îndeplinire de bună voie obligația de plată a remunerațiilor datorate titularilor de drepturi patrimoniale de autor“ 
 
Iată răspunsul oficial al Asociației pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor:
 
„Potrivit Sentinței Civile definită cu nr. 12231 20.06.2018 a Tribunalului București, secția a-lll-a civilă și a titlului executoriu, UCMR-ADA a efectuat demersuri prin executor judecătoresc de executare silită a Asociației Eurocult pentru recuperarea remunerațiilor restante datorate de către Asociația Eurocult pentru comunicarea publică a operelor muzicale în spectacolele/concertele organizate, prejudiciind astfel titularii de drepturi patrimoniale de autor de opere muzicale reprezentați de UCMR-ADA. Întrucât Asociația Eurocult nu și-a adus la îndeplinire de bună voie obligația de plată a remunerațiilor datorate titularilor de drepturi patrimoniale de autor, UCMR-ADA a solicitat deschiderea procedurii de insolvență a Asociației Eurocult înregistrându-se la masa credală cu creanță“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Adara Tramundana, vizată de o cerere privind atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă! S-a stabilit primul termen
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii