Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:48 20 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerist din Dosarul Retrocedărilor, cu cererile de eliberare respinse la Tribunalul Constanța

ro

26 May, 2021 00:00 950 Marime text
  • Judecătorii de la malul mării i-au respins recent, din nou, cererea de eliberare pentru bună purtare.
  • Este vorba despre omul de afaceri Mihai Camboianu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul 6536/2/2008, cunoscut generic drept Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
  • Magistrații Judecătoriei Medgidia au apreciat „că în acest moment nu este oportună și prudentă acordarea acestui beneficiu deținutului, pentru restul de pedeapsă“.
  • Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost menținută la Tribunalul Constanța.
Veste proastă pentrul unul dintre afaceriștii închiși în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța!
 
Judecătorii de la malul mării i-au respins recent, din nou, cererea de eliberare pentru bună purtare.
 
Este vorba despre omul de afaceri Mihai Camboianu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul 6536/2/2008, cunoscut generic drept Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
 
În aceeași cauză, Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, a primit nouă ani de detenție.
 
Pentru a reveni la situația lui Mihai Camboianu, acesta se află în executarea pedepsei sale de la data de 8 februarie 2019, urmând ca eliberarea sa să aibă locla data de 5 decembrie 2023.
 
Între timp, omul de afaceri a solicitat eliberarea sa condiționată.
 
În ultimul cuvânt adresat instanței, la Judecătoria Medgidia, Mihai Camboianu „a arătat că i s-au confiscat bunurile, că există o acțiune în civil și așteaptă să se termine și dacă va mai rămâne ceva de plată își ia angajamentul în fața instanței că îl va achita“.
 
Consemnările sunt cuprinse în Hotărârea nr. 652/2021 a Judecătoriei Medgidia, atacată de afaceristul Mihai Camboianu la Tribunalul Constanța, document citat pe Jurindex.
 

În același document, însă, magistrații Judecătoriei Medgidia au apreciat „că în acest moment nu este oportună și prudentă acordarea acestui beneficiu deținutului, pentru restul de pedeapsă“, potrivit www.rolii.ro.
 
„Instanța constată că petentul, deși a executat fracția obligatorie prevăzuta de lege pentru a deveni propozabil (1/3), nu a dat dovezi temeinice de îndreptare, rezultând că nu s-a evidențiat astfel încât să se poată aprecia ca fiind serioase eforturile de îndreptare“, au mai arătat magistrații Judecătoriei Medgidia.
 
Astfel, hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost de a respinge cererea afaceristului privind eliberarea sa condiționată.
 
Împotriva acestei hotărâri, Mihai Camboianu a formulat contestație, dar și aceasta a fost respinsă de Tribunalul Constanța, care a considerat că este nefondată.
 
Decizia Tribunalului Constanța, luată la data de 24 mai 2021, este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cum a închis Curtea Supremă dosarul „triunghiului“ Darie – Pușcași – Holland Development

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii