Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2010 ne aduce acasa filmele 3D

ro

19 Jan, 2010 03:57 1759 Marime text

Chiar la începutul acestui an, la CES, cea mai cunoscuta expozitie de produse electronice din lume organizata la Las Vegas, au fost prezentate căteva dintre cele mai spectaculoase inovatii în materie de tehnologie 3D „pentru acasa". Panasonic a expus sistemul home theater care include primul televizor cu ecran plat 3D Full HD, alaturi de o întreaga serie de produse digitale destinate vizionarii 3D.
Noile televizoare cu plasma capabile sa redea continut 3D vor fi disponibile pe piata în variante cu digonalele diferite, de la 50", 54", 58" si păna 65" .
Panasonic, ca lider incontestabil al tehnologiei 3D, va asigura prin prisma know-how-ului si investitiilor masive in cercetare si dezvoltare, intreaga gama de produse conexe si compatibile:

- productia de material 3D prin noile camere video profesionale special create,
- editarea materialului creat de Hollywood in laboratoarele proprii de la Panasonic Hollywood Laboratory Advanced Authoring Center (peste 3.000 de titluri editate pana acum)
- suportul magnetic necesar volumului imens de informatie, prin noile discuri BD 3D de 50 Gb,
- produsele necesare redarii continutului 3D prin noua gama de Blu Ray player-e 3D, sisteme Home Cinema 3D si noile cabluri HDMI v1.4
- televizoarele si ochelari speciali.
- sustinerea si suportul dat industriei cinematografice de la Hollywood, si nu numai, pentru crearea de continut nou 3D, cel mai nou si important exemplu fiind titlul de Partener Oficial al super-productiei AVATAR.

În ceea ce priveste pretul televizoarelor, acesta nu a fost înca stabilit, însa compania îsi propune sa ajunga la un pret foarte accesibil si apropiat de cel al modelelor actulale Full HD, luănd totusi în calcul valoarea adaugata pe care o aduce tehnologia full HD / 3D.
Deocamdata tehnologia 3D va fi utilizata doar pentru televizoarele cu plasma, dar în viitor Panasonic ar putea dezvolta si televizoare full HD / 3D utilizănd ecrane pe baza de cristale lichide de productie proprie - IPSa sau chiar si alte tehnologii, daca acestea vor ajunge la imagini apropiate ca si calitate de cele redate de tehnologia cu plasma. În prezent, ecranele cu plasma NeoPDP sunt cele mai potrivite pentru redarea full HD atat a imaginilor 2D cat si a celor 3D, pentru ca:

- Au o rezolutie full dynamic - redau in permanenta la standard 1080p,
- Reproduc in modul cel mai natural si detaliat cea mai mare paleta de culori


- Redau fiecare cadru cu o profunzime desavarsita - contrast actual fiind practic infinit,.
- Au cel mai mic timp de raspuns: 0,001 ms, practic ZERO - fata de un minim de 4 ms la LCD-uri.
- Sunt create pentru a fi lasate mostenire nepotilor - durata de viata a panourilor este estimata la 34 de ani in conditii de vizionare de cate 8 ore pe zi.

Continuarea pe: xtrempc.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii