Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți elevi din Constanța participă la proiectul „Hai la facultate! Program de vară pentru elevi de liceu - StudUPB“

ro

07 Jul, 2021 17:53 3023 Marime text
  • Universitatea POLITEHNICA din București derulează proiectul ”Hai la facultate! Program de vară pentru elevi de liceu - StudUPB”
  • Mai mulți elevi din Constanța s-au arătat interesați de acest proiect și s-au înscris pentru a beneficia de această oportunitate. 

În perioada 16-30 iulie 2021 Universitatea POLITEHNICA din București derulează proiectul ”Hai la facultate! Program de vară pentru elevi de liceu - StudUPB”. Proiectul este finanțat de Ministerul Educației și Cercetării prin Schema De Granturi pentru Universități și este găzduit de Campusul Universității Politehnica București. 

Mai mulți elevi din Constanța s-au arătat interesați de acest proiect și s-au înscris pentru a beneficia de această oportunitate. În special au fost atrași de acest proiect elevi care își doresc să devină studenți ai renumitei universități din București. 

 Proiectul propune furnizarea unui pachet integrat de cursuri și alte activități relevante (consiliere profesională și orientare în carieră, ateliere de lucru în domenii specifice, vizite de studii și participarea la competiții sportive, activități recreative și culturale), în cadrul universității și în orașul în care este situată universitatea, care se vor desfășura în cadrul unui program de vară de tip punte pe parcursul a două săptămâni.

Elevii vor petrece cele două săptămâni în campusul Universității POLITEHNICA din București, unde vor avea loc majoritatea activităților (cursuri, ateliere de lucru, experimente științifice desfășurate în laboratoarele facultăților participante, activități sportive etc.) pentru a le oferi acestora oportunitatea cunoașterii vieții studențești, a cerințelor specifice unui mediu academic, a posibilităților de dezvoltare personală și profesională și interacțiunea directă cu elevi proveniți din alte regiuni, cu studenți și cu profesori ai universității.

Activitățile recreative și culturale se vor desfășura atât în campus, cât și în afara acestuia, în orașul București, iar vizitele de studii la sediul firmelor partenere ale universității se vor desfășura în Municipiul București/Județul Ilfov.
 
Transportul, cazarea, masa și celelalte activități/vizite conexe sunt asigurate de către Universitatea POLITEHNICA din București, prin proiect, atât pentru elevi, cât și pentru cadrul didactic.

Conform reprezentanților Facultății de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, proiectul Hai la facultate! Program de vară pentru elevi de liceu - StudUPB se adresează unui număr de 675 elevi proveniți din liceele de stat din România. Programul va debuta cu transportul elevilor și instalarea acestora în unitățile de cazare (cămine studențești situate în campusul universitar al UPB), cu scopul de a le oferi acestora o experiență autentică a vieții de student (în scopul creșterii motivației acestora de a finaliza cu diploma de bacalaureat studiile liceale și de a se îndrepta ulterior către învatamântul terțiar).

Activitatea de acomodare și îndrumare vă continua cu prezentarea campusului UPB, prezentarea generală a universității, a celor 15 facultăți și a ofertei educaționale, cu scopul de a se familiariza cu ceea ce presupune viață de student și cu mediul în care își vor desfășură majoritatea activităților aferente programului de vara de tip punte.

Totodată, se vă avea în vedere susținerea unor prezentări ale departamentelor interne ale universității, cu accent pe oportunitățile și beneficiile oferite prin dobândirea calității de student (Centrul de Cultura, Voluntariat, Sport și Activități Recreative - CCVSAR, Centrul de Antreprenoriat, biroul Erasmus+) și a asociațiilor studențești din UPB.

Componenta teoretică va cuprinde cursuri specifice domeniilor de studiu ale celor 15 facultăți implicate, prin care se urmărește familiarizarea elevilor cu sistemul de învatamânt universitar (ex: fizica, matematica și informatica aplicata). Componenta practica presupune organizarea unor ateliere unde se vor folosi kit-uri de robotica, a unor experimente reale și virtuale pentru întelegerea fenomenelor fizice și activități în laboratoare de cercetare-inovare ale universității, dotate cu aparatura de ultima generație. Vizite de studiu la firme partenere ale celor 15 facultăți. Participarea la competiții sportive, activități recreative și culturale:
• sunt propuse jocuri de echipa precum fotbal, volei, handbal, tenis de masa, darts, bowling, biliard, ce vor contribui la dezvoltarea unor competente precum lucrul în echipa, stabilirea și asumarea de obiective, disciplina și perseverenta.
• Activități recreative de tip team building: vor cuprinde participarea elevilor la jocuri de socializare (ex: activitați specifice Xbox, Laser tag, Activity, Catan, șah, Rummy), proiecții de film (în campusul UPB și în cinematograf), activități recreative– seri de socializare și de jocuri educative.
• Activități culturale: includ vizite la obiectivele culturale și istorice emblematice din București, vizite la muzee precum Muzeul Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Guști, Muzeul Militar National, la Palatul Parlamentului și la teatru/opera.

Sursa foto: Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii