Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspector școlar general adjunct Anca Dragomir „Circumscripțiile necesitau o reechilibrare, întrucât vrem să aducem în top școli de tradiție”

ro

30 Mar, 2021 00:00 4080 Marime text

Înscrierea viitorilor „boboci” de clasă pregătitoare din anul școlar 2021-2022 a demarat de ieri cu etapa cea mai importantă pentru părinți, aceea a depunerii dosarelor de înscriere.
 
Doar că la Constanța au apărut ceva surprize chiar pe ultima sută de metri, și anume părinții au descoperit că, spre deosebire de circumscripțiile școlare publicate pe 17 martie de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, așa cum prevedea Calendarul de desfășurare a înscrierilor, au apărut modificări majore în arondarea școlilor.
 
Ieri am oferit cazul concret al Școlii gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, din cartierul Tomis Nord, rămas cu jumătate din lista cunoscută inițial.
Dintr-o discuție purtată cu prof. Anca Dragomir, inspector școlar general adjunct, am reținut faptul că aceste modificări s-au operat pentru a echilibra arondarea și pentru a readuce în top școli de tradiție. „Am lucrat împreună cu alți patru colegi, având Google maps la dispoziție, și nu cum ar fi fost normal sprijinul Primăriei Constanța. Am respectat strict definiția circumscripției (școala de circumscripție reprezintă unitatea de școlară aflată în proximitatea domiciliului elevului – n.r.) și am descoperit, spre exemplu, blocuri aflate în gardul Școlii gimnaziale nr. 22, dar care erau arondate la Școala gimnazială nr. 39. Cum la fel blocul din gardul Școlii gimnaziale nr. 29 era arondat Școlii nr. 38”, a explicat prof. Dragomir.
 
Adăugând faptul că nu s-au schimbat deloc „regulile în timpul jocului”, așa cum afirmă unii părinți, întrucât art.3. alin. (1) permite inspectoratelor școlare reconfigurarea „până la data începerii înscrierilor, astfel încât să asigure optimizarea procesului de cuprindere a copiilor în clasa pregătitoare, în situația în care capacitatea unei unități de învățământ nu permite cuprinderea în clasa pregătitoare a tuturor copiilor din circumscripția școlară stabilită în anul școlar anterior, precum și în alte situații justificate, cum ar fi eliminarea segregării școlare, rezultată din segregarea pe criteriul mediului de rezidență”. Mai mult, în cazul în care vor mai fi consemnate neconcordanțe în ceea ce privește numere de străzi sau blocuri, acestea vor fi corectate pe parcurs.

Părinților care își doresc în mod expres o anumită unitate de învățământ, inspectorul general adjunct Anca Dragomir le reamintește că art. 16 din Metodologie prevede că în a doua etapă este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive.
 
Citește și:

Atenție la înscrierea în clasa pregătitoare!: Părinți revoltați de modificările făcute de ISJ Constanța în arondarea Școlii nr. 38
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii