Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În curând elevii de clasa a V-a vor avea pe bancă manualele pentru 10 discipline şcolare. Care sunt acestea

ro

02 Oct, 2017 17:04 2960 Marime text
Ministerul Educației Naționale a semnat o nouă serie de acorduri-cadru cu editurile declarate câștigătoare la licitația pentru achiziția de manuale școlare destinate elevilor de clasa a V-a. Acordurile-cadru au ca obiect manuale pentru 10 discipline: Limba și literatura română, Limba engleză (limbă modernă 1), Limbă franceză (limbă modernă 2), Limba germană (limbă modernă 1/limbă modernă 2/limbă modernă 1 — studiu intensiv), Biologie, Educație socială, Geografie, Educație plastică, Educație muzicală, respectiv Consiliere și dezvoltare personală.
 
Semnarea acestor documente survine în urma rezoluțiilor formulate de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) pe tema contestațiilor depuse de editurile care au luat parte la licitația organizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) în cursul acestui an.
 
Manualele școlare pentru cele 10 discipline se adaugă celor aprobate în lunile august și septembrie pentru alte 12 discipline. În acest moment mai sunt pe rolul forului de resort doar contestațiile privind loturile de Matematică și Religie (cultul ortodox).
 
În cursul acestei săptămâni editurile vor depune la CNEE manualele aprobate alături de versiunile lor digitale. Ulterior, acestea vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro, iar până la data de 13 octombrie, cadrele didactice își vor exprima opțiunile pe baza cărora Ministerul Educației Naționale va semna contractele cu editurile furnizoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii