Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eficiența și ușurința folosirii - caracteristici ce nu trebuie să lipsească de la dispozitivele pentru gătit

ro

16 Aug, 2023 11:17 760 Marime text


Gătitul nu este o treabă ușoară, în special atunci când ai puțin timp la dispoziție. Munca și ritmul rapid al vieții cotidiene reduc din timpul pe care îl putem acorda gătitului. Pentru a compensa această lipsă de timp și a aduce un plus de eficiență, trebuie să te folosești de aparatele pentru gătit. Cu ajutorul acestor dispozitive poți să automatizezi o varietate de activități manuale din bucătărie.
 
Trebuie să înveți să profiți la maximum de avantajele pe care le aduce tehnologia. Există câteva aparate de gătit de bază, care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. În acest articol vom vorbi despre câteva exemple de astfel de aparate, cât și despre avantajele lor.
 
1. Blender vertical
Poți găsi acest dispozitiv și sub denumirile de mixer vertical sau blender de mână. Dispozitivul este simplu de folosit. Funcția sa principală este cea de a amesteca sau a ciopărți ingrediente. În general, modelele de blender vertical au două butoane, unul pentru pornire și oprire și unul pentru a seta treptele de viteză. Acest aspect este foarte important deoarece unele alimente necesită o amestecare sau o tăiere mai intensă și de scurtă durată, iar altele mai puțin rapidă și de lungă durată. De exemplu, în cazul în care dorești să prepari o supă cremă, dispozitivul trebuie să ruleze la o viteză redusă. În caz contrar, părți din legume vor ieși din recipient și vei împrăștia conținutul peste tot.
 
Dacă bugetul permite, este recomandată achiziționarea unui blender vertical de la Emag cu o putere care se învârte în jurul cifrei de 600W. Acest lucru ajută la realizarea procesului într-un timp mai scurt. Totodată, aparatul este solicitat mai puțin, ceea ce înseamnă un consum mai mic de energie în timpul acțiunii.


O parte din utilitatea dispozitivului vine și de la accesoriile cu care este echipat. Capătul mixerului poate fi detașat și înlocuit cu alte forme care facilitează mai multe procese. În general, un blender vertical are un capăt dotat cu trei lame pentru tăiere, mărunțire și tocare. Un accesoriu des folosit este capătul sub formă de tel pentru a bate ouăle sau a realiza frișcă.
 
2. Robot de bucătărie
Acest dispozitiv este o variantă mai mare, mai potentă și multifuncțională a mixerului vertical. Avantajul acestuia stă în mărime și varietatea de opțiuni privind accesoriile. Cele mai populare opțiuni robot de bucatarie sunt:
  • lamele: se folosesc pentru feliat, ras, mărunțit, etc.
  • bol și palete pentru aluat: este o opțiune foarte eficientă de a pregăti aluatul
  • râșniță: foarte folositoare pentru tocarea alimentelor la dimensiuni foarte mici
  • bol pentru sucuri/storcător
  • mașină de tocat
Un dispozitiv care are o gamă mai mare de accesorii incluse reprezintă o metodă eficientă de a realiza cât mai multe procese. Prin urmare, este recomandat să fii foarte atent la acest aspect înainte de a cumpăra robotul.
 
Privind caracteristicile tehnice roboții de bucătărie au trei puncte de interes: puterea, treptele de viteză și mărimea bolului. Dacă principala activitate pentru care cumperi un robot este tocatul cărnii sau realizarea aluatului, atunci ai nevoie de un robot mai puternic. 1000W este o opțiune bună. Pe de altă parte, pentru procese mai puțin solicitante un robot care are undeva la 800W este suficient în orice bucătărie. Treptele de viteză sunt un principiu foarte simplu. La fel ca în cazul mixerului, ai nevoie de mai multe trepte în funcție de specificul alimentelor. Capacitatea de stocare a recipientului este, de asemenea, foarte importantă. Bolul de  frământare ar trebui să aibă minim 1 kg, cel principal 3 litri și cel pentru blender 1,5 litri. Utilitatea robotului este în strânsă legătură cu acest aspect.
 
Este foarte important să te asiguri că robotul are anumite funcții de siguranță, precum cea de anti-alunecare. Aceste funcții previn accidente nedorite. Mai există și funcțiile de auto oprire și pornire controlată care fac referire la funcționarea aparatului în condiții de siguranță.
 
3. Tefal One Pot
Acest dispozitiv este o oală sub presiune cu panou de comandă digital. Oala sub presiune Tefal One Pot este folosită pentru o verietate de motive:
  • gătirea rapidă: presiunea exercitată de oală crește punctul de fierbere al apei și duce la gătirea alimentelor într-un timp mai scurt
  • economisirea energie: o oală sub presiune utilizează mult mai puțină energie în momentul gătirii
  • conservarea nutrienților/frăgezirea cărnii: datorită timpului scurt de gătire, alimentele își păstrează mult mai bine aroma naturală și nutrienții. De asemenea, presiunea și căldura uniformă din oală ajută la descompunerea rapidă a țesuturilor dure ale cărnii
 
Cele două aspecte importante la o oală sub presiune sunt puterea și capacitatea de stocare. O oală mai mare îți oferă o varietate mai mare de alimente pe care le poți introduce în recipient, iar o putere mai mare reduce timpul de gătire.
 
Atunci când cumperi aparate pentru bucătărie, asigură-te că sunt produse și distribuite de surse în care ai încredere. Optează pentru produsele care au garanție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii