Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs regional găzduit de Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia

ro

20 Apr, 2017 00:00 2346 Marime text
Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia va organiza, pe data de 22 mai, concursul regional „Viaţa îţi aparţine!“. Înscrierea participanţilor se va face între 3 aprilie şi 19 mai 2017, prin trimiterea fişei de înscriere.
 
Motivaţia fundamentală a acestui concurs este aceea de a contribui la o extrem de complexă muncă de prevenţie. Aceasta pentru că putem vorbi despre urmări tragice, despre destine schimbate dramatic, despre amprente dureroase lăsate pe trup ori în suflet. Căci un copil suferă deopotrivă atunci când îmbracă haina victimei sau a agresorului, a infractorului, în această lume în care domnesc pretutindeni imprevizibilul şi fatalismul.
 
Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri, reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal). Printre obiectivele acestuia se numără: informarea despre efectele pe termen scurt/lung ale consumului de droguri şi de substanţe etnobotanice; depistarea şi înţelegerea cauzelor care generează consumul de droguri şi de substanţe etnobotanice; consolidarea stimei de sine, dezvoltarea abilităţilor sociale ale elevilor (capacitatea de a comunica şi a relaţiona cu ceilalţi, capacitatea de a rezista la presiunile grupului, de a rezolva probleme, de a lua decizii); implicarea elevilor în activităţi extracurriculare care le facilitează exprimarea emoţiilor şi a atitudinilor faţă de consumul de droguri.
 
Concursul se va desfăşura pe 22 mai 2017, la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ Mangalia, şi va avea trei secţiuni: Creaţie plastică (desene, grafică, postere, colaje), Multimedia (prezentări Power Point, filme, clipuri) şi Creaţie literară (broşuri, pliante, flyere, eseuri). Lucrările prezentate trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat din tematica propusă dezbaterii, să aibă caracter de originalitate, noutate şi aplicabilitate practică. Jurizarea va fi realizată de reprezentanţi ai organizatorilor şi ai partenerilor, care vor urmări: respectarea tematicii, exclusiv munca elevului, imaginaţia, talentul, gradul de originalitate şi creativitatea pe care acesta le dovedeşte prin lucrarea realizată, transmiterea unui mesaj pozitiv. Se vor acorda premiile I, II, III, menţiuni, diplome de participare pentru fiecare secţiune şi fiecare ciclu de învăţământ.
 
Înscrierea participanţilor se va face între 3 aprilie şi 19 mai, prin trimiterea fişei de înscriere, care va fi salvată în format doc sau docx, cu numele profesorului coordonator. Lucrările pentru concursul „Viaţa îţi aparţine!“ vor fi trimise între 3 aprilie şi 19 mai. Acestea vor fi jurizate între 22 şi 31 mai. Expoziţia va fi organizată între 5 şi 9 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 9 iunie.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii