Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:15 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baremul pentru Evaluare Națională 2020, la Matematică, a fost publicat! Cum se rezolvau exercițiile

ro

17 Jun, 2020 15:30 769 Marime text
  • Săptămână de foc pentru elevii de clasa a VIII-a.
  • Aceștia au început luni Evaluarea Naţională, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.
Baremul de evaluare și notare la proba de Matematică, la Evaluarea Națională 2020, a fost publicat de Ministerul Educației.
În imaginile de mai jos, puteți observa rezolvarea corectă a subiectelor.

Amintim că, printre subiectele primite la examenul din această dimineață se numără diagrama, paralelogramul și cubul. De asemenea, copiii au avut de rezolvat și probleme legate de aria pătratului, de media aritmetică a numerelor, dar și fracții.

 A fost extrasă Varianta 1 dintre subiectele pentru examen.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14.00 (în centrele de examen), iar contestațiile pot fi depuse începând din aceeași zi și în ziua următoare.


Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul Coronavirus vor susține evaluarea în cadrul unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie.
Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 27 iunie. 


Peste 5800 de absolvenți constănțeni ai clasei a VIII-a au participat la ultima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020)
Astăzi, 17 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a Evaluării Naționale pentruabsolvenții clasei a VIII-a din județul Constanța.

La proba scrisă de Matematică au fost prezenți 5817 de candidați, iar 155 nu s-au prezentat la examen. Nu s-au înregistrat incidente.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematicăvor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

La finalul acestor probene declarăm mulțumiți de modul în care examenul de evaluare națională s-a derulat la nivelul județului nostru. Procesul de organizares-a dovedit a fi un efort care a oferit imaginea unei adevărate echipe: elevi - cadre didactice – părinți. Îifelicit pe această cale pe toți colegii și îmi exprim încrederea că elevii vor obține rezultatele pe care le așteaptă pentru a se situa pe linia parcursului educațional proiectat a declaratprof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general.

Citește și:

Evaluare Națională 2020 Iată subiectele la disciplina Matematică

Oficial, de la Inspectoratul Școlar Județean La Constanța, nu au fost incidente la examenul de Matematică

Ti-a placut articolul?

Comentarii