Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:32 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost supravegheaţi video Cum copiază profesorii la examenul de titularizare

ro

22 Jul, 2014 00:00 4503 Marime text
842 de cadre didactice constănţene au susţinut, ieri, proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, desfăşurată în cinci centre de examen. La fel ca elevii care au dat examenul de Bacalaureat, profesorii au fost supravegheaţi video.
 
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, un candidat care susţinea proba la disciplina Educaţie muzicală a fost eliminat din examen, pentru tentativă de fraudă. Cadrul didactic avea asupra sa un telefon mobil. Alţi 88 de candidaţi s-au retras din examen din motive personale, iar 13 au renunţat la această probă din cauze medicale. Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, „candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, şi părăseşte sala după cel puţin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici, candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale“. „Candidaţii eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturile didactice în anul şcolar 2014-2015“, se mai arată în metodologie.
 
Candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată (titularizare), și minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică/inspecţia specială în profilul postului, pentru angajarea pe o perioadă determinată (suplinire). Primele rezultate se vor afişa pe 25 iulie, la fiecare centru de examen. Contestaţiile se înregistrează în perioada 25 - 26 iulie, la sediul ISJ Constanța, iar rezultatele finale vor fi publice pe 30 iulie.       
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Victor 06 Sep, 2017 11:24 Nu cred că notele sunt neapărat relevante. Depinde de profesor și de disciplină. Uneori nici cei care corectează habar n-au. Felul în care sunt formulate întrebările pune pe profesor în postura de a fi mai degrabă o unitate de stocare.