Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:44 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Vom avea nopți tropicale. Trecem foarte rapid la temperaturi de 20-21 de grade noaptea. Nu vor lipsi nici precipitațiile

ro

23 Jun, 2021 00:00 1054 Marime text

 
  • Dumitru-Marius Coțofan, directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea a fost invitat la ZIUA LIVE, unde a vorbit despre prognoza pentru următoarea perioadă
  • Săptămâna aceasta vine cu instabilitate, dar și cu caniculă
  • Săptămâna viitoare, o să avem temperaturi normale pentru această perioadă, la nivel de Constanța 25-26 de grade ziua, noaptea 17-18 grade
  • În următoarele două săptămâni, pentru zona Dobrogei, vom mai avea precipitații, cu temperaturi de 26-27 de grade la Constanța
 
 
Dumitru-Marius Coțofan, directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea a fost invitat la ZIUA LIVE, unde a vorbit despre prognoza pentru sezonul estival 2021, dar și despre pragurile de avertizare meteorologică.

Interviu video poate fi urmărit integral aici:

.

Directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea a explicat și de ce este importantă rezerva de umiditate din Dobrogea pentru agricultură, dar și necesitatea înființării de perdelele forestiere, ca beneficii pentru agricultura și transporturi.
 

Vara își intră în drepturi, dar vom avea parte în continuare de ploi

Iunie 2021. De ce atâta ploaie? Lunile mai și iunie sunt lunile cu cele mai mari cantități de precipitații din statistici. Adică, nu e nici o surpriză că avem aceste cantități de precipitații. Vin pe fond de multă instabilitate. Este tranziția de la primăvară la vară – a explicat Dumitru-Marius Coțofan, directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea.

“Aceste medii climatologice le compunem din măsurători multianule. Am aflat din presă că este cea mai ploiasă lună iunie. Nu putem spune deocamdată că cea mai ploioasă.  

Noi uităm destul de repede ce s-a întâmplat în 2014. Și atunci a fost o cantitate mare de umezeală, în același context pe care l-am avut săptămâna trecută pe zona noastră”, a precizat șeful CMR Dobrogea.

Săptămâna aceasta, o să trecem foarte rapid  la temperaturi de 20-21 de grade noaptea. Vom avea nopți tropicale, adică nu scade temperatura sub 20 de grade.
 

Coduri în vigoare

“Avem un cod galben pentru zona de Constanța și un cod portocaliu pentru zona Tulcea. După care, continuă, în cursul nopții, cu o avertizare cod galben pentru ambele județe. De mâine, avem un cod galben până vineri, pentru zona de sud-est a țării. Un cod galben cu temperaturi de 32-35 de grade, cel puțin  în zona Dobrogei. Vine cu un aport mare de umezeală și cu un discomfort termic.  
Și zilele următoare , cu siguranță, deși nu vom avea avertizări de cod galben de precipitații, în orele după-amiezii, vom avea local averse importante,  care vor favoriza grindină, vijelii”, a adăugat Dumitru-Marius Coțofan.

 
Cum va fi vremea în această vară

Săptămâna aceasta vine cu instabilitate, dar și cu caniculă. Săptămâna viitoare, o să avem temperaturi normale pentru această perioadă, la nivel de Constanța 25-26 de grade ziua, noaptea 17-18 grade. În următoarele două săptămâni, pentru zona Dobrogei, vom mai avea precipitații, cu temperaturi de 26-27 de grade la Constanța, care e o temperatură bună.
 

Citește și:

ZIUA LIVE. Vara își intră în drepturi? Cum va fi vremea în iulie și august pe litoral

ZIUA LIVE Dumitru-Marius Coțofan, directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea- „Marea aduce multă sănătate și atunci când vremea este urâtă“

23 martie 2021 – Ziua mondială a Meteorologiei. Care este tema de anul acesta și ce legătură are CMR Dobrogea

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii